Παράταση μόλις ενός μήνα στην παραμονή 135 συμβασιούχων του Δήμου Ηρακλείου

Πρέπει να διαβάσετε

Παράταση ενός μήνα ουσιαστικά για την εκδίκαση των ασφαλιστικών τους μέτρων πήραν το πρωί της Τετάρτης 15 Μάϊου οι 135 συμβασιούχοι του Δήμου Ηρακλείου, ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, το Πρωτοδικείο Λασιθίου στην Νεάπολη δέχτηκε το αίτημα αναβολής των εργαζομένων αλλά έδωσε ημερομηνία εκδίκασης των ασφαλιστικών τους την 19η Ιουνίου του 2024. Παρά την προσπάθεια των νομικών εκπροσώπων των συμβασιούχων και την σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής, την οποία εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Γιάννα Καλονάκη, ο πρόεδρος δεν δέχθηκε να δώσει μεγαλύτερη χρονική παράταση και έτσι σε έναν μήνα από σήμερα η υπόθεση θα εκδικαστεί.

Προφανώς αυτή δεν ήταν η επιθυμητή εξέλιξη ούτε για τους εργαζομένους, ούτε για τον Δήμο που εξακολουθεί να κινδυνεύει να χάσει προσωπικό σε κρίσιμες υπηρεσίες (καθαριότητα, πράσινο) καταμεσής της θερινής περιόδου, όταν οι ανάγκες σε όλα τα επίπεδα αυξάνονται.

Σημειώνεται ότι μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων αλλά και μέχρι να καθαρογραφεί η όποια απόφαση, οι εργαζόμενοι παραμένουν στην θέση τους.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα