Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες των Χανίων, οι οποίοι στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, αποφάσισαν κλιμάκωση του αγώνα τους.
Οι αγρότες των Χανίων, αντιπροσωπεία των οποίων συμμετείχε στην πανελλαδική σύσκεψη των Μπλόκων, στα Μάλγαρα, αποφάσισαν νέες κινητοποιήσεις, με κλείσιμο της εθνικής οδού στα Μεγάλα Χωράφια την Πέμπτη στις 16.30, για μισή ώρα.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την Παρασκευή, οπότε οι αγρότες στις 10 το πρωί θα προχωρήσουν σε μηχανοκίνητη πορεία από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια προς την Εφορία Χανίων, την οποία θα αποκλείσουν.

Αύριο Τρίτη, ανήμερα των Θεοφανίων, οι αγρότες στήνουν λαϊκό γλέντι στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, στις 3 το μεσημέρι και καλούν τους πολίτες να δώσουν τον παρών και να στηρίζουν τον αγώνα τους.

«Δεν υπάρχει διάσπαση των αγροτών. Η συμμετοχή στη σύσκεψη των μπλόκων στα Μάλγαρα ήταν πρωτοφανής. Ομόφωνα αποφασίσαμε ότι κανείς μας δεν θα πάει στο τραπέζι του διαλόγου αν η κυβέρνηση δεν δώσει λύση στα 14 αιτήματα που έχουμε καταθέσει», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, Κώστας Λιλικάκης.

«Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα “παραλύσει” η χώρα», συμπλήρωσε τονίζοντας πως 30.000 με 40.000 τρακτέρ βρίσκονται στους δρόμους.


