Οι πέντε Έλληνες που έφτασαν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος από χώρες της Αφρικής βρίσκονται στο ξενοδοχείο καραντίνας και όπως λένε έμαθαν για τις νέες οδηγίες για τον περιορισμό της παραλλαγής Όμικρον, την ώρα που βρισκόταν στην πτήση προς Ελλάδα.

Οι ίδιοι περιμένουν από την Πολιτική Προστασία να τους απαντήσει στο εάν μπορούν να περάσουν την περίοδο της καραντίνας στο σπίτι τους, καθώς είναι εμβολιασμένοι και τα τεστ που έχουν κάνει είναι αρνητικά.

Εμβολιασμένοι οι πέντε Έλληνες

Όπως αναφέρουν θέλουν να μείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους, μετά και τον νέο εργαστηριακό έλεγχο που υποβλήθηκαν τα αποτελέσματα του οποίου θα βγουν αύριο.

Ένας από τους ταξιδιώτες αναφέρει χαρακτηριστικά ότι έμαθε για τα νέα μέτρα ενώ ήταν στο αεροπλάνο, και δεν θα πραγματοποιούσε το ταξίδι εάν γνώριζε ότι θα έπρεπε να παραμείνει σε καραντίνα στο ξενοδοχείο.

Τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες και αφορούν ταξιδιώτες από χώρες της Αφρικής έχουν ως στόχο τον περιορισμό της νέας παραλλαγής Όμικρον.

Οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν από τη Ζιμπάμπουε και οι τρεις από τη Νότια Αφρική και ταξίδεψαν στην Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πρόκειται για ναυτικούς και κατοίκους χωρών της Αφρικής και τα πρώτα rapid test που έχουν κάνει είναι αρνητικά.