Παρά την αυστηρή νομοθεσία σοκάρουν οι περιπτώσεις κακοποίησης ζώων, με νέες υποθέσεις να έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η εκπρόσωπος Φιλοζωικής Οργάνωσης Σείριος και μέλος της 5μελούς επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων Δήμου Ηρακλείου, Μαρίζα Δημονοπούλου, αναφέρθηκε σε ένα νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με την ίδια, τα σημάδια στην σκυλίτσα που κακοποιήθηκε αρχικά έδειχναν ότι είχε υποστεί κτηνοβασία.  «Το ενδεχόμενο αυτό μας σόκαρε όλους και προσπαθήσαμε να δούμε αν είναι αλήθεια. Από τις πρώτες εξετάσεις λοιπόν φάνηκαν εκδορές, σύμφωνα με τα σημάδια όμως, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Έχει ειδοποιηθεί εισαγγελέας, η αστυνομία, ενώ είμαστε σε επικοινωνία και με δήμο, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες και να γίνουν οι απαραίτητες καταγγελίες».

Η συγκεκριμένη σκυλίτσα είναι αδέσποτη, και της έδινε φαγητό καθημερινά μια εθελόντρια. Ανάμεσα λοιπόν στο μεσημεριανό και βραδινό τάισμα εμφανίστηκε στην Πύλη της Βηθλεέμ βρεγμένη, με σημάδια αίματος και δεσίματος. Σύμφωνα με την κα. Δημονοπούλου, τώρα φιλοξενείται ενώ βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. «Κάνω έκκληση σε ανθρώπους περιοχής όποιος είδε κάτι να επικοινωνήσει με αστυνομία, ή φιλοζωικά σωματεία, θα υπάρχει εχεμύθεια», επεσήμανε η ίδια.

Μάλιστα, όπως τόνισε, αυτό που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα είναι ότι τέτοια περιστατικά κακοποίησης έρχονται μέσα από τις πόλεις, ενώ παλιά πραγματοποιούνταν κατά κύριο λόγο σε χωριά.

«Στο Κέντρο Ηρακλείου μάλιστα, και συγκεκριμένα στη βιομηχανική περιοχή, υπάρχουν πολλές καταγγελίες για εξαφανίσεις ζώων. Περιμένουμε τον Εισαγγελέα για να ξεκλειδώσει τις κάμερες και να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει», ανέφερε η ίδια, ενώ τόνισε ότι τα ζώα δεν επέλεξαν να βρίσκονται στο δρόμο. Αντιθέτως, κάποιο ανθρώπινο χέρι, τα τοποθέτησε εκεί.

«Τα αδέσποτα αναγκάζονται και αναπτύσσουν ένα φιλικό προς τον άνθρωπο χαρακτήρα, προκειμένου να επιβιώσουν. Κάποιος άρρωστος λοιπόν, θα τα προσεγγίσει με έναν φιλικό τρόπο, δίνοντας τους π.χ. λίγο κρεατάκι. Το σκυλί όμως, δε σκέφτεται πάντα ότι αυτός που είναι απέναντί του, μπορεί να είναι κακός», εξήγησε η κα. Δημονοπούλου, επισημαίνοντας ότι στο μυαλό των ανθρώπων έχει νομιμοποιηθεί η βία. «Επειδή ο κόσμος δε μιλάει κατά κύριο λόγο, ο κακοποιητής θεωρεί ότι δε θα πιαστεί».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: