Την πεποίθηση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δε θα έπρεπε να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αλλά να αφήσει χώρο σε νέους υποψηφίους όπως τον Νίκο Ανδρουλάκη, εξέφρασε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA o καθηγητής πολιτικής επιστήμης Μάνος Παπάζογλου.

Όπως ανέφερε είναι θετικό ότι δε δημιουργήθηκαν νέα ρήγματα στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, παρά τον αυξημένο αριθμό των υποψηφίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο ωστόσο, η πρόκριση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου γεννά ερωτήματα, αναφορικά με την επόμενη ημέρα. «Αυτό που βλέπουμε είναι μια κακή διαχείριση. Δε θα έπρεπε να διεκδικήσει την ηγεσία έναντι ενός νέου ανθρώπου», ανέφερε ο κ. Παπάζογλου, τονίζοντας βέβαια ότι «δε μπορεί να του πει κανείς να αποσυρθεί».

Ο κ. Παπάζογλου εξήγησε ότι το 2012 ήταν ο μεγάλος «σεισμός» για το κομματικό σύστημα, οι συνθήκες αυτές ωστόσο δεν επανέρχονται κάθε μέρα. «Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να αποδείξει ότι θα έχει τη δυνητική πρόσβαση στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων και εδώ έγκειται η δυσκολία. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία είναι καλύτερα οργανωμένοι ώστε να διατηρήσουν τη δική τους συσπείρωση».

Ερωτηθείς βέβαια για το ποιος από τους δύο υποψήφιους, ο Νίκος Ανδρουλάκης ή ο Γιώργος Παπανδρέου, έχει την ικανότητα να επαναφέρει τους παλιούς ψηφοφόρους, ο καθηγητής απάντησε λακωνικά λέγοντας ότι «αν οι ψηφοφόροι απομακρύνθηκαν λόγω της μεγάλης φθοράς που υπέστη το ΠΑΣΟΚ, είναι προφανές ότι ένας άνθρωπος που δεν είχε συμμετοχή σε αυτό, θα έχει καλύτερη προοπτική».