Για την επόμενη ημέρα, μετά το πέρας της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής Αντεγκληματικής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη εξέφρασε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και στοχευμένων πολιτικών για τη διαχείριση της, μετά πανδημίας κανονικότητας.

«Μετά την πανδημία τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Θα υπάρξουν δομικές αλλαγές σε πολλά πεδία και δραστηριότητες, από την Παιδεία και την Υγεία μέχρι την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση.  Πρέπει λοιπόν να σχεδιάσουμε ξανά την Ελλάδα με στοχευμένες κινήσεις μέσω προγραμματικών θέσεων και τη δυνατότητα διαχείρισης πιστώσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σε κάθε περίπτωση απαιτούνται βαθιές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Προς αυτή την κατεύθυνση το βήμα διαλόγου Δυναμική Κοινωνία διοργανώνει τη Δευτέρα 12 Απριλίου διαδικτυακή εκδήλωση για την Παιδεία και την Υγεία.

Απαντώντας για τον ρόλο και τα επόμενα βήματα του νεοσύστατου φορέα της «Δυναμικής κοινωνίας» ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε πως «η ανάγκη να συνομιλήσουμε με τους πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται στο πολιτικό κέντρο δημιούργησε την «Δυναμική Κοινωνία». Οι πολίτες θέλουν έναν προγραμματικό λόγο. Αν προκύψουν ώριμες συνθήκες μέσω του διαλόγου θα αναπτυχθούν προτάσεις για τη διαμόρφωση προγραμματικών προτάσεων».