Μπαράζ αντιδράσεων έχει προκαλέσει η προκήρυξη θέσεων στις ΜΕΘ στην 7η ΥΠΕ, από την οποία αποκλείονται γιατροί με ειδικότητα στην Παθολογία και την Αναισθησιολογία, την ώρα μάλιστα που η πλειοψηφία των εξειδικευμένων γιατρών στην εντατική ιατρική είναι Παθολόγοι και Αναισθησιολόγοι.

Για το θέμα μίλησε στον ΣΚΑΪ Κρήτης και τον Σωτήρη Μεταξά η αναπληρώτρια καθηγήτρια Αναισθησιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αλεξάνδρα Παπαϊωάννου, τονίζοντας πως ουσιαστικά η συγκεκριμένη προκήρυξη αποτελεί «εμπόδιο» στο να στελεχωθούν οι ΜΕΘ με το καλύτερο δυνατό και εξειδικευμένο προσωπικό.

«Είναι παράλογο οι διοικήσεις να μην εκμεταλλεύονται το ιατρικό προσωπικό, βάζοντας τον καλύτερο άνθρωπο στην καλύτερη θέση. Είναι μια τακτική η οποία είναι μάλλον επικίνδυνη», δήλωσε.

Μάλιστα στηλίτευσε τη στάση του διοικητή του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, ο οποίος με ανάρτησή του η οποία «κατέβηκε» πριν προκαλέσει αντιδράσεις, ευχαριστούσε τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ που απέκλεισε παθολόγους από την προκήρυξη, γεγονός που θα μπορούσε να αποδυναμώσει το νοσοκομείο το οποίο διοικεί, αντί να ζητά μόνιμες θέσεις που θα ήταν η ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

«Χθες ανήρτησε ο διοικητής του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου μια ανάρτηση, η οποία κατέβηκε αμέσως φυσικά, για το σάλο που θα μπορούσε να προκαλέσει, στην οποία ευχαριστούσε την 7η ΥΠΕ που δεν προκήρυξε θέσεις παθολόγων έτσι ώστε να μην φύγουν οι επικουρικοί παθολόγοι που υπηρετούν στη ΜΕΘ του Αγίου Νικολάου. Δεν θα ήταν λογικότερο να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις, με παθολόγους μέσα, έτσι ώστε αυτοί που υπηρετούν ως επικουρικοί να διεκδικήσουν κάτι μονιμότερο;», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Παπαϊωάννου.