«Σαφέστατα τα πρώτα δείγματα γραφής δεν είναι καλά», δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης και τον Σωτήρη Μεταξά ο αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Υγείας, Αντώνης Παπαδάκης, για την συμπεριφορά των πολιτών τις πρώτες ημέρες μετά την άρση των μέτρων.

«Από την πολλή προσοχή πήγαμε στη μη λήψη μέτρων», σημείωσε ο κ. Παπαδάκης και συμπλήρωσε πως «χαλαρώσαμε απότομα».

Όπως είπε η ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, εκδόθηκε σε συνέχεια της μη τήρησης μέτρων που παρατηρείται από τους πολίτες, ενώ προανήγγειλε ακόμη πιο αυστηρούς ελέγχους και τόνισε πως πλέον θα βεβαιώνονται παραβάσεις.

Ο κ. Παπαδάκης τόνισε πως μεγαλύτερη χαλάρωση παρατηρείται σε χώρους όπου δεν υπάρχει έλεγχος. «Στους οργανωμένους χώρους, καταστήματα, οργανωμένες παραλίες κλπ. υπάρχει καλύτερη εικόνα. Όπου τα πράγματα είναι οργανωμένα ο κόσμος τηρεί τα μέτρα», ανέφερε ενώ σημείωσε πως αντίστοιχα καλή αναμένεται η εικόνα και στις τουριστικές επιχειρήσεις.

«Ο τουρισμός θα δουλέψει καλά. Ο τουριστικός κλάδος εκπαιδεύεται», σημείωσε ο ίδιος εξαίροντας το πρόγραμμα κατάρτισης που εκπονείται από την Περιφέρεια Κρήτης στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 15.000 εργαζόμενοι.

«Ο απλός κόσμος δεν πειθαρχεί», επανέλαβε ο κ. Παπαδάκης σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος μόνο από ενδεχόμενα εισαγόμενα κρούσματα λόγω τουρισμού αλλά και από την χαλάρωση των μέτρων, ενώ τα αποτελέσματα μιας πιθανής έκθεσης στον ιό θα φανούν μετά από μέρες.

Συμπλήρωσε δε πως η πολιτεία και στην πρόσφατη έξαρση κρουσμάτων έδειξε καλά αντανακλαστικά. «Η πολιτεία κάνει αυτό που πρέπει, αν τηρηθούν τα μέτρα θα πάμε καλά», κατέληξε.