Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
26.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Πανσέληνος: Πότε θα δούμε το «Φεγγάρι του Κάστορα»

Πρέπει να διαβάσετε

Την προσεχή Δευτέρα (27/11), αναμένεται να εμφανισθεί στον ουρανό το προτελευταίο ολόγιομο φεγγάρι του έτους. Συνήθως, λαμβάνει όνομα από φυσικά φαινόμενα, τα οποία συμβαίνουν εκείνη την περίοδο ή ζωικά βασίλεια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η πανσέληνος πήρε το όνομα από το ζωικό βασίλειο, καθώς σημαίνει ότι ολόκληρος ο Νοέμβριος είναι ο «μήνας του κάστορα».

Η πανσέληνος του Νοεμβρίου 2023 ονομάζεται και «Φεγγάρι του Κάστορα», γιατί αυτή είναι η εποχή του χρόνου που οι κάστορες αρχίζουν να βρίσκουν καταφύγιο στις φωλιές τους, έχοντας δημιουργήσει επαρκή αποθέματα τροφίμων για τον μακρύ χειμώνα που ακολουθεί, σύμφωνα με το almanac.com.

Ωστόσο, για την πανσέληνο του Νοεμβρίου υπάρχουν και άλλες ονομασίες όπως για παράδειγμα ο όρος Dakota και Lakota Deer Rutting Moon, που αναφέρεται στην εποχή κατά την οποία τα ελάφια αναζητούν σύντροφο και το Algonquin Whitefish Moon περιγράφει τον χρόνο ωοτοκίας για το συγκεκριμένο ψάρι.

Τα ονόματα της Σελήνης του Νοεμβρίου υπογραμμίζουν τις ενέργειες των ζώων που προετοιμάζονται για τον χειμώνα και την έναρξη των ψυχρότερων ημερών που έρχονται. Digging (ή ScratchingMoon, θυμίζει την εικόνα των ζώων που αναζητούν τροφή, πεσμένους ξηρούς καρπούς, ενώ, οι αρκούδες σκάβουν τα χειμερινά τους κρησφύγετα.

Πηγήnewsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα