Πανσέληνος Ιουνίου: Πότε θα δούμε το «φεγγάρι της φράουλας» και γιατί έχει αυτή την ονομασία;

Πρέπει να διαβάσετε

Το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει επίσημα και φυσικά είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και να απολαύσουμε στη νυχτερινή μας βόλτα και την πρώτη πανσέληνο της πιο ξέγνοιαστης εποχής.

Από τις πρώτες βραδινές ώρες της Κυριακής (4/6), το πρώτο ολόγιομο φεγγάρι του καλοκαιριού θα φωτίσει τον ουρανό, δίνοντάς μας μοναδικές εικόνες.

Η πανσέληνος του Ιουνίου ονομάζεται επίσης «Φεγγάρι της Φράουλας», γιατί αυτός ο μήνας είναι ο κατάλληλος για τη συγκομιδή του γευστικού, καλοκαιρινού φρούτου.

Τα ονόματα των πανσελήνων προέρχονται από τις φυλές ιθαγενών στις ΗΠΑ και στον Καναδά και, σύμφωνα με τη NASA, το «Φεγγάρι της Φράουλας» έχει ονομαστεί έτσι από τη φυλή Algonquin λόγω της αφθονίας των φρούτων κατά τη διάρκεια του Ιουνίου στην περιοχή.

Ενώ όλες οι πανσέληνοι είναι ισχυρές, το «φεγγάρι της φράουλας» είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό.

Σύμφωνα με την αστρολόγο Tenae Stewart «oνομάζεται επίσης  ροζ φεγγάρι, το οποίο είναι κελτικής προέλευσης. Αναφέρεται στο γεγονός ότι σε πολλά μέρη του βόρειου ημισφαιρίου, οι φράουλες είναι στο αποκορύφωμα της ωρίμανσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Το γεγονός ότι οι φράουλες είναι έτοιμες για συλλογή τον Ιούνιο είναι η τέλεια μεταφορά, λέει η αστρολόγος Stina Garbis.

Αυτή είναι η στιγμή που οι στόχοι και οι ευκαιρίες σας είναι έτοιμα να επιτευχθούν, λέει στον Bustle, οπότε προχωρήστε και προσεγγίστε τους – ακριβώς όπως θα κάνατε με μια ζουμερή φράουλα. 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα