Πανεπιστήμιο Κρήτης: Στη Μυρτώ Φαλαλάκη το βραβείο στη μνήμη του Γιώργου Γραμματικάκη

Πρέπει να διαβάσετε

Λιγότερο από έναν μήνα από το θάνατο του πρώην πρύτανη του Πανεπιστήμιου Κρήτης, η Μυρτώ Φαλαλάκη, αριστούχος στο 3ο έτος του Φυσικού τμήματος του πανεπιστημίου Κρήτης παρέλαβε το βραβείο που θεσπίστηκε στην μνήμη του Γιώργου Γραμματικάκη.

Η Μυρτώ Φαλαλάκη  εργάζεται ήδη ερευνητικά πάνω σε θέματα κοσμολογίας, καθώς και με τη μελέτη του μαγνητικού πεδίου του Γαλαξία μας χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Αστεροσκοπείο Σκίνακα.

Το πρώτο βραβείο «Γιώργος Γραμματικάκης» απονεμήθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στη φοιτήτρια από την Κομοτηνή με ρίζες από την Κρήτη

 

Η αγάπη του Γιώργου Γραμματικάκη για την αστρονομία και το έργο του για την εκλαΐκευση της επιστήμης, ειδικά μέσα από τα βιβλία του, είναι γνωστή στο πανελλήνιο. Το Τμήμα Φυσικής, με σύμφωνη γνώμη της οικογένειας Γραμματικάκη, αποφάσισε τη θέσπιση αυτού του τακτικού ετήσιου βραβείου, ώστε να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη και η προσφορά του Γιώργου Γραμματικάκη στις επόμενες γενιές των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

 

Το βραβείο το θα απονέμεται στον καλύτερο φοιτητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με τις ακαδημαϊκές και ερευνητικές του επιδόσεις ειδικά σε θέματα αστρονομίας, μετά την ολοκλήρωση του 2ου ή 3ου έτους σπουδών.

 

 

Το βραβείο συνοδεύεται από αναμνηστικό δίπλωμα καθώς και χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ, και απονέμεται κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας Νοεμβρίου του αντίστοιχου έτους.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα