Πανεπιστήμιο Κρήτης και Σωματεία Εθελοντών στέλνουν ηχηρό μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Ηχηρό μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στέλνουν μέσω ενός φυλλαδίου το Πανεπιστήμιο Κρήτης, σε συνεργασία με το ΧΕΝ Ρεθύμνου.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η πρόεδρος του ΧΕΝ Ρεθύμνου, Ειρήνη Κουτσαλεδάκη εξήγησε ότι η σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο Κρήτης ξεκίνησε από το φυλλάδιο το οποίο είναι ευέλικτο, διπλωμένο σε 3 μέρη και περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για οποιοδήποτε θύμα βίας. «Στο φυλλάδιο υπάρχουν τηλέφωνα γραμμών στήριξης θυμάτων βίας, γραμμές SOS όπου μπορεί να καλέσει το θύμα, καθώς και την ένδειξη με τα 4 δάχτυλα, τα οποία δείχνουν ότι μια γυναίκα βρίσκεται σε κίνδυνο. Υπάρχει διαθέσιμο και σε ηλεκτρονική μορφή και το έχουμε προμηθεύσει σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης».

Σύμφωνα με την ίδια, γίνονται προσπάθειες μέσω πρωτοβουλιών, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος και να προωθηθούν απλά μέτρα ετοιμότητας για τα θύματα οποιασδήποτε μορφής βίας.

Από την πλευρά του ο Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης, Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, ανέφερε ότι το φαινόμενο της βίας εξελίσσεται σε μάστιγα της εποχής μας είναι. «Είναι φυσικό να δείχνουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα αυτό. Το φυλλάδιο κομίζει ένα πολύ επίκαιρο μήνυμα και με πολύ χαρά συμμετέχουμε σαν Πανεπιστήμιο Κρήτης σε αυτό».

Κλείνοντας, η κα. Κουτσαλεδάκη πρόσθεσε ότι το φυλλάδιο έχει διανεμηθεί και σε όλα τα καταστήματα της παραλιακής του Ρεθύμνου, ώστε να δίνεται στους θαμώνες όσο απολαμβάνουν το ποτό και τους καφέδες τους.

Δείτε ολόκληρο το απόσπασμα:

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα