Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
28.8 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Παν. Δουδωνής: Έχουμε αυτόνομη πορεία και δεν θα γίνουμε παρακολούθημα κανενός

Πρέπει να διαβάσετε

Προσκεκλημένος του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο Παναγιώτης Δουδωνής, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε σχετικά με το Qatargate ότι «το εν λόγω σκάνδαλο πλήττει το πολιτικό σύστημα καθώς καλλιεργεί μια ισοπεδωτική λογική, στην οποία μόνο τα άκρα θα επωφεληθούν και σε αυτό το πλαίσιο οφείλουμε να δράσουμε ως πολιτικό σύστημα θωρακίζοντας την ευστάθεια και την ηθική» θυμίζοντας την πρόταση, που κατέθεσε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Στρασβούργο για σύσταση επιτροπής ελέγχου πόθεν έσχες στο Ευρωκοινοβούλιο και απαγόρευση στους ευρωβουλευτές να εργάζονται ως λομπίστες μετά το πέρας της θητείας τους.

Ερωτηθείς για το αν άλλαξε εκλογική στρατηγική το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Δουδωνής ξεκαθάρισε:

«Σε καμία περίπτωση εμείς δεν θα γίνουμε παρακολούθημα κανενός. Έχουμε μια αυτόνομη πορεία. Ποιος είναι ο σκοπός κάθε κόμματος της αντιπολίτευσης από καταβολής κόσμου; Να στείλει την κυβέρνηση στην αντιπολίτευση. Είναι τελείως παράλογο να βγαίνει ένα κόμμα της αντιπολίτευσης και να λέει: “Ψηφίστε μας για να μείνει η κυβέρνηση στην εξουσία”. Άρα είναι κάτι συμφυές με την λειτουργία της δημοκρατίας και της αντιπολίτευσης. Εμείς έχουμε μια ξεκάθαρη θέση, την οποία και δεν αλλάζουμε. Την έχει επανειλημμένα εκφράσει ο Πρόεδρος μας που είναι η εξής: Θα μιλήσουμε προγραμματικά στους Έλληνες πολίτες , γι’ αυτό και την Κυριακή δυο σπουδαίες προσωπικότητες, ο Νίκος Χριστοδουλάκης και ο Ηλίας Κικίλιας παρουσίασαν το πρόγραμμα και το ιδεολογικό μας προοίμιο. Αυτό θα καταθέσουμε στους Έλληνες πολίτες και θα συζητήσουμε».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα