Παλαιόχωρα: Προφυλακιστέοι οι έξι φερόμενοι ως διακινητές των μεταναστών

Τελευταία ενημέρωση: 17.41

Στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων οδηγήθηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης οι επτά άνδρες που συνελήφθησαν ως διακινητές των μεταναστών που διασώθηκαν νότια της Κρήτης, όταν το αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε ακυβέρνητο.

Οι επτά οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν, μετά από νέο προθεσμία που είχαν λάβει το πρωί της Δευτέρας.

Αμέσως μετά την μαραθώνια απολογία τους, κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι έξι από τους επτά άνδρες.

Για τον έβδομο, ο οποίος είναι ανήλικος, αποφασίστηκε η μεταφορά του σε Κέντρο Προστασίας Παιδιών και Νέων στα Χανιά.

Τους συλληφθέντες βαραίνουν οι κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διευκόλυνσης κατά συναυτουργία της εισόδου μεταναστών και της έκθεσης σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την προανάκριση οι μετανάστες είχαν αποπλεύσει από τις ακτές της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία, καταβάλλοντας σε μέλη του κυκλώματος τα χρηματικά ποσά των 3.000 έως 4.000 δολαρίων κατά άτομο. Οι επτά συλληφθέντες είχαν την διακυβέρνηση του αλιευτικού σκάφους κατά τη διάρκεια της παράνομης μεταφοράς, κατέχοντας διακριτούς ρόλους ως προς τις διάφορες ενέργειες-εργασίες επάνω στο σκάφος, το οποίο λόγω των υπεράριθμων επιβαινόντων και της έλλειψης σωστικών μέσων, ήταν ακατάλληλο για πλεύση.

Έτρεχε να ξεφύγει ένας από τους συλληφθέντες

Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους, στον Ανακριτή, ένας από τους επτά φερόμενους ως διακινητές, Τουρκικής καταγωγής, κατάφερε – άγνωστο πως – να ξεφύγει από την προσοχή των Λιμενικών που τους επιτηρούσαν και ξεκίνησε να τρέχει. 

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα με την επέμβαση της Τροχαίας Χανίων, δεν κατάφερε να απομακρυνθεί, συνελήφθη και παραδόθηκε στο Λιμενικό Σώμα.

Αναχώρησαν και οι τελευταίοι μετανάστες από την Παλαιόχωρα

Υπενθυμίζεται πως και οι τελευταίοι 150 μετανάστες αναχώρησαν από την Παλαιόχωρα με 3 λεωφορεία λίγο πριν 6 το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως αναφέρουν τα «Χανιώτικα Νέα», οι μετανάστες οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Σούδας για να επιβιβαστούν στο πλοίο ώστε να μεταβούν στον Πειραιά και από εκεί σε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα