Παλαιόχωρα: Νέα προθεσμία για τους φερόμενους ως διακινητές των μεταναστών

Στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων οδηγήθηκαν λίγο πριν τις 11 το πρωί της Δευτέρας οι επτά άνδρες που συνελήφθησαν ως διακινητές των μεταναστών που διασώθηκαν νότια της Κρήτης, όταν το αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε ακυβέρνητο.

Οι επτά που συνελήφθησαν μετά από έρευνες, που διεξήγαγε το λιμενικό για τον εντοπισμό διακινητών ανάμεσα στους μετανάστες, οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν, ωστόσο ζήτησαν και πήραν εκ νέου προθεσμία για να απολογηθούν στις 8 το πρωί της Τρίτης.

Η νέα προθεσμία δόθηκε προκειμένου να βρεθεί δικηγόρος να τους εκπροσωπήσει.

Τους συλληφθέντες βαραίνουν οι κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διευκόλυνσης κατά συναυτουργία της εισόδου μεταναστών και της έκθεσης σε κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί στον εισαγγελέα την περασμένη Πέμπτη και είχαν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα.

Όπως αναφέρει το lawandorder.gr σύμφωνα με το προανακριτικό υλικό, οι αλλοδαποί είχαν αποπλεύσει από τις ακτές της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία καταβάλλοντας σε μέλη του κυκλώματος τα χρηματικά ποσά των 3.000 έως 4.000 δολαρίων κατά άτομο. Οι επτά συλληφθέντες είχαν την διακυβέρνηση του αλιευτικού σκάφους, μήκους περίπου 25 μέτρων, κατά τη διάρκεια της παράνομης μεταφοράς, κατέχοντας διακριτούς ρόλους ως προς τις διάφορες ενέργειες-εργασίες επάνω στο σκάφος, το οποίο λόγω των υπεράριθμων επιβαινόντων και της έλλειψης σωστικών μέσων, ήταν ακατάλληλο για πλεύση.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η σταδιακή μεταφορά των μεταναστών που βρίσκονται στην Παλαιόχωρα, σε δομές φιλοξενίας της χώρας. Οι μετανάστες μεταφέρονται σταδιακά από το πλοίο «Σαμάρια» με λεωφορεία στη Σούδα και από εκεί με πλοίο της γραμμής για Πειραιά. Από εκεί προωθούνται σε δομές φιλοξενίας.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα