Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
22.7 C
ελαφρές νεφώσεις - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Παίρνει ξανά «ζωή» η Αγία Τριάδα

Πρέπει να διαβάσετε

Ενημερωτική εκδήλωση, όπου θα παρουσιαστεί το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (Integrated Action Plan) για την αστική αναζωογόνηση της περιοχής της Αγίας Τριάδας, το οποίο εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Διακρατικού Προγράμματος URBACT III 2014-2020 – Δίκτυο KAIRÓS , θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου και ώρα 10:00 στο Καφενείο «Αϊβαλιώτης» στην Αγία Τριάδα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στη Μαρία Μπινιχάκη, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης εξήγησε πως στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί όλη η διαδρομή του Προγράμματος και του «Δικτύου KAIRÓS», η ενεργός συμμετοχή των πολιτών μέσω της Τοπικής Ομάδας Δράσης (ULG), που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης “KAIRÓS”, και οι ενέργειες που έγιναν από τις Υπηρεσίες του Δήμου, στην κατεύθυνση μιας ολοκληρωμένης και βιώσιμης αντιμετώπισης του ζητήματος της ανάπλασης και αναζωογόνησης της ιστορικής γειτονιάς της Αγίας Τριάδας.

«Αύριο παρουσιάζεται το action plan, για την περιοχή. Ένα σχέδιο που έχει προκύψει με μια εκτεταμένη διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής και ειδικούς στον πολεοδομικό χωροταξικό σχεδιασμό και αναζωογόνηση και ανάπτυξη τέτοιου είδους περιοχών» σημείωσε ο κ. Σισάμακης.

Σύμφωνα με τον κ. Σισαμάκη, θα υπάρξουν δράσεις και δέσμες ενεργειών για την αναβάθμιση μιας περιοχής. «Θέλω να φωτίσουμε μέσα από τη διαδικασία αυτή την περιοχή και να δώσουμε τον προσανατολισμό. Υπάρχει μια δέσμευση από τη Δημοτική Αρχή, ότι θα δοθεί μια βαρύτητα σε τμήμα έργων σταδιακά, αυτών που προτείνει το ολοκληρωμένο σχέδιο και αφορά αστικές αναπλάσεις, όπως ξεκινώντας από την Φάμπρικα Ανωγειανάκη, που έχει ενταχθεί η μελέτη στο ΕΣΠΑ, από την ανάπτυξη της οδού Δελημάρκου και άλλες παρεμβάσεις μικρότερης εμβέλειας, όπως η ανάπτυξη πρασίνου, η πολιτιστική διαδρομή που περνάει την Αγία Τριάδα, σήμανση, πληροφοριακό υλικό. Όλες οι smart εφαρμογές θα αφορούν και την Αγία Τριάδα».

Ο κ. Σισαμάκης ανέφερε πως γίνεται μια προσπάθεια ώστε μέσα από αυτή τη διαδικασία, να μείνουν αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά της περιοχής αλλά και να φωτιστούν τα βασικά ιστορικά στοιχεία της. «Να την κάνουμε ελκυστική περιοχή, για τους επισκέπτες και για τους μόνιμους κατοίκους. Οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται για την ποιοτική αναβάθμιση, αφορούν όχι μόνο τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες. Μας ενδιαφέρει να προσελκύσουμε επενδύσεις μικρού μεγέθους, μικρές επιχειρήσεις που θα προσανατολίζονται στην πολιτιστική βιομηχανία. Θέλουμε να κάνουμε ένα cultural hub με μικρές επιχειρήσεις, που θα συνεισφέρουν προς αυτή την κατεύθυνση. Να πάρει ξανά ζωή η Αγία Τριάδα».

Κλείνοντας, ο κ. Σισαμάκης σημείωσε πως έχει γίνει συζήτηση με την διαχειριστική αρχή και την Περιφέρεια για να χρηματοδοτηθεί ένα τμήμα δράσεων που θα έχει περιβαλλοντική διάσταση. «Δηλαδή η αντικατάσταση των δρόμων, θα είναι με ψυχρά υλικά. Προσπαθούμε να κάνουμε το 40% να είναι πεζόδρομοι και το 60% χαμηλής δραστηριότητας χαμηλής όχλησης. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το πλάνο, τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για μια τέτοια περιοχή».

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα