“Πάγωσαν” τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου – Οριακά βγαίνουν οι εφημερίες

Πρέπει να διαβάσετε

Στον “πάγο” έχουν μπει τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, ενώ και τα έκτακτα γίνονται μετ’εμποδίων, λόγω οριακού αριθμού αναισθησιολόγων. Το περασμένο Σαββατοκύριακο λόγω αναρρωτικών αδειών, έγινε μόνο ένα έκτακτο χειρουργείο.

“Ένα χειρουργικό περιστατικό το Σάββατο μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, στο Νοσοκομείο Σητείας. Αυτήν τη στιγμή οι χειρουργοί του νοσοκομείου δεν μπορούν να προγραμματίσουν περιστατικά, γιατί δεν ξέρουν αν και πότε θα μπορέσουν ξανά να λειτουργήσουν τα τακτικά χειρουργεία” δήλωσε στην Τηλεόραση CRETA o Πρόεδρος των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, Γιώργος Μανουσάκης.

Τη Δευτέρα ξεκίνησαν και πάλι τα έκτακτα χειρουργεία, ωστόσο από τον Ιανουάριο και μετά θα τεθεί εκ νέου θέμα κάλυψης των εφημεριών, καθώς από τους τέσσερις αναισθησιολόγους, η μια έχει παραιτηθεί κι ένας ακόμη έχει αιτηθεί να μετακινηθεί στο νοσοκομείο Ιεράπετρας, διότι εξελέγη εκεί δημοτικός σύμβουλος. Κρίσιμης σημασίας είναι ο βαθμός με τον οποίο θα προκηρυχθούν οι θέσεις αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας, γιατί οι δύο αναισθησιολόγοι που απομένουν, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μετακίνησης σε άλλο νοσοκομείο του Νομού Λασιθίου.

“Προτείναμε οι θέσεις που θα προκηρυχθούν στη Σητεία και την Ιεράπετρα να είναι θέσεις Επιμελητή Α’ κι όχι θέσεις Διευθυντή, πράγμα που το Διοικητικό Συμβούλιο στις 29 Νοεμβρίου το δέχτηκε, ώστε να αποφευχθεί η κυκλοφορία των ίδιων γιατρών στα νοσοκομεία του Λασιθίου” τόνισε ο Παθολόγος στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. νομού Λασιθίου, Κώστας Καραταράκης.

“Αυτή η νέα απόφαση στάλθηκε στην ΥΠΕ, αλλά ο Διοικητής δεν την έχει στείλει ακόμη στο Υπουργείο. Αντιθέτως, έστειλε έγγραφο στο Νοσοκομείο και ζητάει διευκρινίσεις σχετικά με τη νομιμότητα της απόφασης, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Αν γίνει η προκήρυξη σε βαθμό Διευθυντή στην Ιεράπετρα και τη Σητεία, το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου θα μείνει χωρίς κανένα αναισθησιολόγο! Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός ότι στην προκήρυξη αυτή δεν έχουν βάλει κάν θέση αναισθησιολόγου για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου” υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Μανουσάκης.

Το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου μέχρι πρότινος ήταν το μοναδικό στο νομό που μπορούσε να καλύψει ολοκληρωμένα ένα χειρουργείο, γιατί στα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας δε λειτουργεί η Μ.Ε.Θ., δεν υπάρχει επαρκής αιμοδοσία, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει καθημερινή κάλυψη από καρδιολόγο.

“Στο παρελθόν στα Νοσοκομεία Σητείας κι Ιεράπετρας είχε χρειαστεί να γίνουν σοβαρά χειρουργεία, αλλά μετά μεταφέρονταν οι ασθενείς με ασθενοφόρο διασωληνωμένοι στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου για νοσηλεία” εξήγησε ο κ. Μανουσάκης.

Κι οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου δεν περιορίζονται μόνο στους αναισθησιολόγους. “Το Σαββατοκύριακο που πέρασε το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου εφημέρευσε χωρίς αναισθησιολόγο κι ακτινολόγο. Το Σάββατο γίνονταν σχολικοί αγώνες και κάναμε το σταυρό μας όλοι να μη γίνει κάτι. Επίσης, δεν υπάρχει νευρολόγος. Πολλά περιστατικά δηλαδή αναγκαστικά θα διακομιστούν στο Ηράκλειο, ώστε να εκτιμηθούν από νευρολόγο. Έχουμε ένα μόνο ουρολόγο, ενώ παλιά είχαμε τρεις κι ΩΡΛ έχουμε μόνο έναν” σημείωσε ο κ. Καραταράκης.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα