ΠΑΓΝΗ: Οδεύει προς «λουκέτο» η Παιδοψυχιατρική Κλινική

Πρέπει να διαβάσετε

Ώρα μηδέν για την Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ που οδεύει προς «λουκέτο» καθώς το 2024 δεν πρόκειται να γίνει καμία προκήρυξη θέσης, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Υγείας κ. Βαρτζόπουλος στην σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη για το κρίσιμο θέμα της Παιδοψυχιατρικής.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν υπάρξει πρόθεση για προκήρυξη θέσης στις αρχές του 2025, δεν θα φτάσει παιδοψυχίατρος στο νοσοκομείο μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ήτοι τέλος του 2025/αρχές του 2026.

Με αυτά τα δεδομένα η αναστολή της λειτουργίας της κλινικής είναι πιο πιθανή από ποτέ.

Την ίδια ώρα έντονες είναι οι αντιδράσεις για το πιθανό κλείσιμο της Παιδοψυχατρικής Κλινικής, με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρη Βρύσαλη να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Με ευθύνη της Κυβέρνησης, του Υπουργείου, δεν δόθηκε καμία οριστική και μόνιμη λύση για τη στελέχωση με ιατρικό προσωπικό και άλλες ειδικότητες, με αποτέλεσμα η μόνη παιδοψυχιατρική κλινική, τις επόμενες ημέρες να βάλει και τυπικά λουκέτο και να λειτουργεί μόνο σαν κλινική μέχρι το μεσημέρι και να βλέπει κάποια περιστατικά. Δυστυχώς ο κόσμος που έχει ανάγκη από περίθαλψη των παιδιών του θα υποχρεώνεται να πηγαίνει στην Αθήνα.

Καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της γιατί αυτή η κλινική δεν πρέπει να κλείσει» 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα