μισό κιλό κάνναβης

Το δικό του μήνυμα έστειλε για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο Σύμβουλος του Κέντρου Απεξάρτησης «ΌΑΣΙΣ» Δαμιανός Δουΐτσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Δουΐτσης, όταν οι άνθρωποι ζορίζονται και δεν απευθύνονται ή δεν καταφεύγουν σε φυσιολογικούς τρόπους να λύσουν τα προβλήματα τους, «καταφεύγουν σε εύκολες λύσεις που έχουν το μεγαλύτερο κόστος. Έχουμε τρομερή αύξηση και στις νόμιμες ουσίες, όπως τα ψυχοφάρμακα και το αλκοόλ αλλά και στις παράνομες ουσίες. Δεν σταμάτησε η διαχείριση, δεν σταμάτησε με τον εγκλεισμό. Αυτοί που ούτως ή άλλως δεν έχουν αντιστάσεις, δεν θα κρατηθούν από τον εγκλεισμό για να μη βγουν». 

Ο κ. Δουΐτσης ανέφερε πως ο ίδιος είναι «καθαρός» εδώ και 31 χρόνια καθώς υπήρξε χρήστης ναρκωτικών στο παρελθόν. «Ξεκίνησα από τα ελαφριά, μετά στα σκληρά, μετά στο αλκοόλ. Βρήκα τα 12 βήματα των ανώνυμων αλκοολικών που είναι μια τεχνογνωσία, μια φιλοσοφία ζωής που σε συνδυασμό και σε συνεργασία με ψυχολόγους ή ψυχίατρους και ανθρώπους της εκκλησίας, το καταπολεμάμε. Κανείς δεν περισσεύει στον πόλεμο κατά της εξάρτησης, γιατί τείνει να γίνει τρόπος ζωής».

Από την πλευρά της η ψυχολόγος Σουζάνα Βουκούτη, επεσήμανε πως η καραντίνα ήταν δύσκολη περίοδος που ακόμη και κάποιος μη εξαρτημένος είχε φόβο, άγχος και πανικό.

«Με την κάνναβη υπάρχει μια τεράστια αύξηση» σημείωσε κλείνοντας η κα. Βουκούτη, συμπληρώνοντας πως: «Ειδικά από το Λύκειο, αρχίζουν και κάνουν χρήση και πολλές φορές έρχονται σε εμάς από την ηλικία αυτή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι προβάλλεται σαν κάτι που είναι μαγκιά, οπότε ξεκινάει θέλοντας να δούμε την αποδοχή όμως υπάρχει και ισχυρή ψυχολογική εξάρτηση».