Π. Δουδωνής: «Λαϊκίστικος ελιτισμός, προϊόν ενός καχεκτικού δικομματισμού»

Πρέπει να διαβάσετε

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου μίλησε σήμερα ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής.

Κληθείς να κάνει το δικό του σχόλιο για το market pass, ο κ. Δουδωνής εκτίμησε ότι «αυτά που λέει η ΝΔ τώρα, τα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα, τα έκανε τότε η ΝΔ που ψήφισε “παρών”. Έχουμε έναν καχεκτικό δικομματισμό, ο οποίος χαρακτηρίζεται από μία υπόγεια διαδρομή επιδομάτων φτώχειας».

Έκανε, παράλληλα, λόγο για «κοινή συνισταμένη των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ», παραθέτοντας ένα tweet του Κ.Μητσοτάκη από τις 11.12.2018, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση: «Επιδόματα αντί για δουλειές, ρουσφέτια αντί για αξιοκρατία, χειραγώγηση των θεσμών αντί για ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, σκάνδαλα αντί για διαφάνεια. Δεν θα τους αφήσουμε».

Ερωτηθείς για την αποστροφή του κ. Μητσοτάκη για «φιλελεύθερους πολυτελείας», ο Π. Δουδωνής σημείωσε ότι «μέχρι τώρα, είχαμε τον ελιτισμό της ΝΔ και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα έχουμε κάτι καινούργιο: έναν λαϊκίστικο ελιτισμό, που αντικατοπτρίζει την κακή ποιότητα του καχεκτικού δικομματισμού. Ο λαϊκίστικος ελιτισμός είναι η κοινή συνισταμένη δύο φαινομένων που μας έφτασαν έως εδώ».

Απευθυνόμενος, δε, στον βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου που εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται κοντά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δουδωνής επεσήμανε ότι «στη ΝΔ επηρεάζονται από θέσεις που θα ήθελαν να είχαμε, για να τους εξυπηρετούμε στην εκβιαζόμενη τάχα αυτοδυναμία».

Σχολιάζοντας, τέλος, την υπόθεση του Qatargate, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε ότι «λέμε ότι δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη ούτε του ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε της ΝΔ, διότι δεν υπάρχει εν γένει συλλογική ευθύνη για προσωπικά ζητήματα διαφθοράς. Είναι μία έκφανση εκφασισμού του δημοσίου διαλόγου. Η κ. Καϊλή λειτουργούσε όμως ως βραχίονας της ΝΔ, ιδίως στο ζήτημα των παρακολουθήσεων».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα