Ουκρανία: Συναγερμός για αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο – Καταρρίφθηκαν 30 ρωσικοί πυραύλοι

Πρέπει να διαβάσετε

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 2/6, οι ουκρανικές αρχές ήραν τον συναγερμό για αεροπορικές επιδρομές, και διαβεβαίωσαν πως η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 30 και πλέον ρωσικούς πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει κάπου 20 επιδρομές με πυραύλους και UAVs εναντίον ουκρανικών πόλεων, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, από τις αρχές του Μαΐου.

Η στρατιωτική διοίκηση Κιέβου ανέφερε μέσω Telegram σήμερα πως οι ρωσικές δυνάμεις έστειλαν ταυτόχρονα πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη να πλήξουν στόχους στην πρωτεύουσα.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάνω από 30 στόχοι διαφόρων τύπων εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν στον εναέριο χώρο πάνω και γύρω από το Κίεβο από τις δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας», ανακοίνωσε.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, κάνοντας λόγο για δυο κύματα επιθέσεων, διαβεβαίωσε μέσω Telegram πως δεν υπήρξαν κλήσεις στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

 

Οι ουκρανικές αρχές διαβεβαιώνουν γενικά το τελευταίο διάστημα πως καταρρίπτουν την πλειονότητα των πυραύλων και των UAVs της Ρωσίας.

ΠηγήCnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα