Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
28.5 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ουκρανία: Ο Όλαφ Σολτς σκοπεύει να μιλήσει σύντομα με τον Πούτιν

Πρέπει να διαβάσετε

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι σκοπεύει να διατηρήσει επαφή με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι θα έχει «σύντομα» τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.

Ο Σολτς ανέφερε ότι είχε συνομιλήσει με τον Πούτιν λίγο μετά την διαταγή που έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος για την πλήρους κλίμακας στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

«Σκοπεύω να συνομιλήσω ξανά σύντομα μαζί του», τόνισε σήμερα μιλώντας στο 38ο Συνέδριο της Γερμανικής Προτεσταντικής Εκκλησίας στην Νυρεμβέργη.

«Προαπαιτούμενο για μια δίκαιη ειρήνη είναι η Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία», συμπλήρωσε ο Γερμανός καγκελάριος. «Αυτό είναι που πρέπει να γίνει κατανοητό».

Ορισμένοι από το κοινό του συνεδρίου φώναζαν περιστασιακά «διαπραγματεύσου».

Ο Σολτς απάντησε υψώνοντας τον τόνο της φωνής του: «Ωραία, να κάνουμε διαπραγματεύσεις. Το ερώτημα είναι: ποιος διαπραγματεύεται με ποιόν και για ποιο πράγμα».

Ο Γερμανός καγκελάριος είχε νωρίτερα τονίσει τις αρχές της στάσης που τηρεί το Βερολίνο απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να αποτραπεί η κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων.

«Ήταν και είναι σωστό να ενεργούμε με συντονισμένο τρόπο σε ό,τι κάνουμε. Να εξετάζουμε κάθε βήμα και να μην προχωρούμε μόνοι μας. Παραμένουμε ανέκαθεν δεσμευμένοι σε αυτήν την αρχή».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα