Ορκίστηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης και οι νέοι Περιφερειακοί σύμβουλοι

Πρέπει να διαβάσετε

Σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης, η ορκωμοσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο τελετή πραγματοποιήθηκε στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο.

Το «παρών» έδωσαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης, καθώς και βουλευτές.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος.

Στ. Αρναουτάκης: «Με ενότητα, συνεργασία και συνέπεια, συνεχίζουμε την παρακαταθήκη του συγκρητισμού»

 

Η Περιφερειακή Αρχή Κρήτης θα πορευθεί και στη νέα περίοδο «χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Με ενότητα, συνεργασία και συνέπεια, συνεχίζοντας την βαριά παρακαταθήκη του συγκρητισμού και της συνεργασίας», τόνισε σήμερα ο Σταύρος Αρναουτάκης, κατά την ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής Κρήτης.

Η τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη Κρήτης και των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος ενώ παρέστησαν μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, βουλευτές και Δήμαρχοι του νησιού καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών, παραγωγικών, πολιτιστικών και αναπτυξιακών φορέων της Κρήτης.

«Είμαι βέβαιος ότι με τη συνδρομή όλων σας, θα δώσουμε στην Περιφέρειά μας  ισχυρή πολιτική υπόσταση,  συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενίσχυση της αποκέντρωσης και στην ενδυνάμωση του ρόλου της περιφερειακής αυτοδιοίκησης», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

«Συμμέτοχοι και συνοδοιπόροι στην επιδίωξή μας αυτή θα είναι, το σύνολο των Μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.  Χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Με ενότητα, συνεργασία και συνέπεια.  Άλλωστε, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, έχει βαριά παρακαταθήκη στις αξίες της συνεργασίας και του Συγκρητισμού. Στυλοβάτες μας και όλα τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας. Γνωρίζοντας την ποιότητα της εργασίας τους,  αλλά και τη διάθεσή τους να προσφέρουν», επεσήμανε, αναφερόμενος στις αξίες που νοηματοδοτούν την λειτουργία της Περιφερειακής Αρχής.

Στην ομιλία του ο Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε πως το όραμα της Περιφέρειας Κρήτης έχει στον πυρήνα του ένα σχέδιο με έξι βασικές διαστάσεις.

«Θα επιταχύνουμε το βηματισμό μας, στο δρόμο των μεγάλων αναπτυξιακών έργων και των επενδύσεων. Θα περιορίσουμε τις ανισότητες, ενισχύοντας τους αδύναμους. Θα επενδύσουμε πάνω στην προστασία του περιβάλλοντος,  την αναβάθμιση της υγείας και της παιδείας. Θα ενισχύσουμε το πολιτιστικό κεφάλαιο του νησιού, τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα. Θα προωθήσουμε πολιτικές για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την ψηφιακή εποχή. Και βεβαίως θα χτίσουμε την «Έξυπνη και Καινοτόμα Κρήτη». Το νησί που θα καταστεί γέφυρα καινοτομίας σε όλη τη Μεσόγειο», υπογράμμισε.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης δεσμεύθηκε προσωπικά ότι «θα τηρηθούν απαρέγκλιτα οι αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της λογοδοσίας, τις εντιμότητας και της ταπεινότητας για τις οποίες αγωνίστηκα σε όλη τη ζωή μου». Με κεντρική στόχευση και πυξίδα μια εξωστρεφή, ανταγωνιστική  και ευρωπαϊκή Κρήτη.

«Για την Κρήτη μας, συνεχίζουμε, έχοντας ως πυξίδα τον σπουδαίο ποιητή, που γεννήθηκε σε αυτές εδώ τις γειτονιές, τον Ελύτη, που μας υπενθυμίζει διαρκώς «Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε, άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός». Προχωράμε επομένως, μπροστά και κοιτάζουμε ψηλά. Καλή αρχή, καλή θητεία, καλή δύναμη στο έργο μας», κατέληξε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα