Οριστικό: Αλλαγή σελίδας για τη Μίλαν

Ήταν γνωστό, πλέον είναι και επίσημο. Η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Μίλαν στην αμερικανική εταιρία RedBird Capital, αντί του ποσού του 1,2 δις ευρώ, ολοκληρώθηκε και τυπικά, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τους Ροσονέρι.

Η Eliot, ιδιοκτήτρια εταιρεία των πρωταθλητών Ιταλίας, έκανε αποδεκτή την πρόταση των Αμερικανών και υπογράφηκαν τα συμβόλαια για την παραχώρηση των μετοχών.

Οι απερχόμενοι ιδιοκτήτες των Ροσονέρι θα διατηρήσουν ένα ποσοστό 30% του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας, ενώ το 70% θα περάσει στα χέρια της νέας ιδιοκτησίας, η οποία μάλιστα έχει και μετοχές της Λίβερπουλ.

«Στόχος της RedBird είναι ο συνδυασμός μιας επιτυχημένης ομάδας στο γήπεδο, της ανάπτυξης και εξέλιξης των παικτών, αλλά και της προσθήκης εξειδικευμένων ανθρώπων στο δυναμικό. Παράλληλα, το όραμα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας παγκόσμιας διαφημιστικής επιχείρησης, με την πείρα της RedBird στην ανάδειξη αθλητικών δραστηριοτήτων παγκοσμίως να διασφαλίζει πως το επόμενο κεφάλαιο της Μίλαν θα ανεβάσει σε νέα επίπεδα το κλαμπ» αναφέρεται στην ανακοίνωση της νέας ιδιοκτησίας.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα