Οργή από τους φιλόζωους για το νεκρό άλογο -«Εδώ και χρόνια φωνάζουμε για τις άμαξες»

Πρέπει να διαβάσετε

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων για τον θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα, όπου το ζώο κατέρρευσε στη μέση του δρόμου, ενώ μετέφερε τουρίστες με άμαξα.

Ήδη, για το περιστατικό παρενέβη εισαγγελέας. Ο ιδιοκτήτης της άμαξας συνελήφθη και του έχει επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για κακοποίηση ζώου.

Οι φιλοζωϊκές οργανώσεις πάντως μιλούν για άλλο ένα φαινόμενο, σημειώνοντας ότι ενώ έοχυν προβεί σε καταγγελίες, δεν έχει υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον από αρμόδιους φορείς και τις Αρχές.

«Φωνάζουμε χρόνια για τις άμαξες»

Την κατάσταση περιέγραψε στο OPEN η πρόεδρος σε φιλοζωικές οργανώσεις Κέρκυρας, Στάμη Τζώρα. «Για το συγκεκριμένο θέμα με τις άμαξες έχουμε πάει πάρα πολλές φορές στην αστυνομία. Φτάσαμε στα άκρα και στον θάνατο ενός ζώου για να μας ακούσει επιτέλους ο κόσμος, γιατί φωνάζουμε χρόνια για τις άμαξες», δήλωσε.

Όπως ανέφερε, υπήρξαν κι άλλες περιπτώσεις με άλογα που κυκλοφορούσαν σέρνοντας άμαξες σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες

«Είχαμε πάρα πολλές φορές περιστατικά, όπου στις 3-4 το μεσημέρι με 40 βαθμούς να κυκλοφορεί άμαξα στο κέντρο της πόλης, πηγαίναμε συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλουμε τις απάνθρωπες συνθήκες. Παραβίαζαν το ωράριο και δεν του έριχναν πρόστιμα», καταγγέλει η κυρία Τζώρα

«Μας έχει λυπήσει πάρα πολύ το γεγονός αυτό στο νησί. Δεν θέλουμε αυτόν τον τουρισμό στο νησί. Δεν θέλουμε να βγαίνει χρήμα εις βάρος ζώων», καταλήγει.

Βίντεο δείχνει τον αμαξά να τα βάζει με ποδηλάτη που φώναζε για το νεκρό άλογο

Την ίδια ώρα σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο που δείχνει την επίθεση που έγινε σε ποδηλάτη από έναν άνδρα.

Ο ποδηλάτης σταματά κοντά στο ζώο, που είχε «σβήσει» και ένας αμαξάς αρχίζει να του επιτίθεται λεκτικά. «Ωρέ φεύγε ωρέ παιδί απ’ το άλογο που το λυπάσαι εσύ», ακούγεται να λέει προσθέτοντας: «Φεύγα, φεύγα που το λυπάσαι το άλογο».

Παράλληλα, έκανε νευρικές κινήσεις με τα χέρια του κατά του ποδηλάτη, ενώ είχε φτάσει κοντά του. «Εσύ δεν λυπάσαι;» ακούγεται να του λέει. Και τότε ακόμη πιο εξοργισμένος είπε απειλώντας τον: «Τι λες; Φύγε από εδώ πέρα. Έχεις το παλιοποδήλατο εσύ. Έχω δέκα άλογα εγώ ωρέ. Κατάλαβες; Αλλού τι θα σου έδινα… Φεύγα α….ι από εδώ. Είσαι άνδρας;».

Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο

Στο «μικροσκόπιο» της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αναστασίας Μασούρα μπήκε ο βασανιστικός θάνατος του αλόγου που μετέφερε τουρίστες στην Κέρκυρα.

Μετά το τραγικό περιστατικό θανατηφόρας έκθεσης του ζώου που «εργαζόταν» υπό άθλιες συνθήκες σε μεσημεριανές ώρες, η παρέμβαση της αντεισαγγελέως ήταν άμεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μασούρα επικοινώνησε με την Εισαγγελία της Κέρκυρας, ενώ έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για τις τραγικές συνθήκες παραβίασης των όρων ευζωίας του άτυχου ζώου.

Πάντως, η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι υπάρχει απαγόρευση μεταφοράς τουριστών με άλογα από τις 13.30 το μεσημέρι ως τις 17.00 το απόγευμα.

Αρμόδια πηγή αναφέρει όμως ότι ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου, όχι μόνο δεν τήρησε το απαγορευτικό ωράριο, αλλά δεν είχε φροντίσει ιατρικά το άλογο.

Η εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται να επεκταθεί και στις συνθήκες υπό τις οποίες ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης φέρεται και στα υπόλοιπα άλογα που χρησιμοποιεί για το σκοπό αυτό.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα