Σε κλίμα οργής και αγανάκτησης κάτοικοι συγκεντρώθηκαν το πρωί, σε μια ακόμα συμβολική διαμαρτυρία, στο Πολύδροσο του δήμου Μαλεβιζίου, στο δρόμο που έχασαν τη ζωή τους ο 17χρονος Ματθαίος και ο 21χρονος Έρντι, όταν η μηχανή στην οποία επέβαιναν «καρφώθηκε» σε κολώνα.

Όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους στο Creta24, οι κόντρες και τα ατυχήματα είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο τα τελευταία σχεδόν 4 χρόνια και επιρρίπτουν ευθύνες για αδιαφορία στη δημοτική αρχή και την αστυνομία.

«Είναι καθημερινό το πρόβλημα εδώ και 3μισι με τέσσερα χρόνια. Είναι καθημερινό. Σήμανση δεν υπάρχει πουθενά στον δρόμο. Η αστυνομία περνάει κάνει περίπολο αλλά μόλις περνάει τα παιδιά κρύβονται», ανέφερε κάτοικος της περιοχής στο Creta24.

«Πρέπει ο κ. δήμαρχος να κάνει κάτι για να φτιαχτεί ο δρόμος», δήλωσε μια κάτοικος της περιοχής η οποία εξέφρασε την αγωνία της να μην χαθούν άλλες ζωές στο σημείο.

«Έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό να αλλάξει ο δρόμος και δεν έχει γίνει τίποτα. Μας είχαν πει ότι μέχρι 15 Αυγούστου θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Πέρασε ένας μήνας, δεν έγινε τίποτα και θρηνήσαμε δύο παιδιά. Το θέμα είναι και η μια πλευρά να λογικευτεί και η άλλη να κάνει ότι πρέπει. Ότι είναι να γίνει να το προλάβουμε. Κάναμε έκκληση να μαζευτεί σήμερα όλο το Μαλεβίζι για να διαμαρτυρηθούμε» δήλωσε στο Creta24 o Μάνος Χαχλιούτης, κάτοικος της περιοχής.

Το μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολύδροσου Τάσος Βάιος απεύθυνε έκκληση για άμεσες παρεμβάσεις στο δρόμο. Όπως δήλωσε στο Creta24, η επικινδυνότητα του δρόμου είναι γνωστή ήδη από το 2014. «Είναι από το 2014 αυτή ιστορία, αλλά έχει παραγίνει τα τελευταία δύο τρία χρόνια και έχουμε νεκρούς και επίσης έχουμε και πολλά τροχαία. Έχουν γυρίσει αυτοκίνητα από την πολύ ταχύτητα και το ότι δεν έχουμε θρηνήσει κι άλλους νεκρούς είναι από τύχη». Ο ίδιος τόνισε πως έστω και αργά η δημοτική αρχή, η αστυνομία αλλά και οι ίδιοι οι γονείς των παιδιών πρέπει να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα. «Εγώ πιστεύω ότι φταίει και η αστυνομία, δεν υπάρχει αστυνόμευση, παίρνουμε τηλέφωνα και δεν τα σηκώνουν. Ο δήμος μας είπαν κάνει ότι μπορεί, μας είπαν ότι κόλλησαν σε κάποιο ΦΕΚ. Πρέπει οι γονείς να μαζέψουν τα παιδιά τους και να μην θρηνήσουμε άλλους νεκρούς. Εμείς πιέζουμε τη δημοτική αρχή, αυτή μας λέει ότι με τη σειρά της πιέζει κάποιους άλλους και τελικά δεν γίνεται τίποτα».

«Τουλάχιστον εδώ και 4 χρόνια η κατάσταση έχει ξεφύγει και δε δίνει κανείς σημασία. Ο πρόεδρος των κατοικιών είχε μιλήσει πολλές φορές και είχε πει ότι θα θρηνήσουμε θύματα. Σήμερα που ήρθε ο δήμαρχος μια σωστή απάντηση δεν μας έδωσε, ούτε μια ανθοδέσμη στα παιδιά ούτε συλλυπητήρια στους γονείς», σημείωσε ενώ συμπλήρωσε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι στον συγκεκριμένο δρόμο δεν υπάρχει σήμανση η οποία να προειδοποιεί τους οδηγούς ότι πρέπει να μειώσουν ταχύτητα. «Δεν υπάρχει σήμανση πουθενά μέχρι το τέρμα του δρόμου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν υπήρχαν σαμαράκια δεν θα έτρεχε…»

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η δήλωση πολύ στενού φίλου του 21χρονου Έρντι. Ο Βασίλης μίλησε στο Creta24 τονίζοντας πως ο φίλος του έτρεχε, ωστόσο αν υπήρχαν σαμαράκια στο δρόμο δεν θα μπορούσε να το κάνει.

«Είχε την τρέλα με τις μηχανές, αλλά πιστεύω ότι αν υπήρχαν τα σαμαράκια δεν θα την άνοιγε τη μηχανή τόσο, δεν θα είμασταν τώρα εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε πως τον Αύγουστο είχε σημειωθεί ένα ακόμη τροχαίο, με ένα αυτοκίνητο να ανατρέπεται και να «ξηλώνει» δύο κολωνάκια. «Το πρόβλημα υπάρχει πάρα πολύ καιρό. Το θέμα δεν είναι μόνο τα αυτοκίνητα και οι μηχανές, δεν κινδυνεύουν μόνο οι ζωές των οδηγών, κινδυνεύουν και πεζοί», συμπλήρωσε.