Οργή Ερντογάν κατά ΗΠΑ για τα F-16 – «Μπορούμε να πάρουμε μαχητικά από αλλού»

Την έντονη ενόχλησή του για την εμπλοκή στην προμήθεια μαχητικών F-16 από τις ΗΠΑ εξέφρασε σήμερα, Παρασκευή, ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι εάν η Ουάσινγκτον δεν εγκρίνει το εξοπλιστικό πρόγραμμα, η Άγκυρα μπορεί να προμηθευτεί μαχητικά αεροσκάφη από αλλού.

«Ελπίζω οι ΗΠΑ να μη μας οδηγήσουν σε διαφορετικούς δρόμους. Και αυτό που εννοώ διαφορετικούς δρόμους θέλω να πω πως στον κόσμο δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ αυτές που πωλούν μαχητικά αεροσκάφη. Πουλάει η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Ρωσία από παντού υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ήδη υπάρχουν κάποιοι που μας κάνουν σήμα», υπογράμμισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Όπως γνωρίζετε, στη συνάντηση που είχαμε με τον κ. Μπάιντεν στη Μαδρίτη, είπε ότι θα παράσχει όποια βοήθεια μπορούσε. Υπήρξε μία θετική προσέγγιση για τα F-16 και άφησε να εννοηθεί ότι “οι Ρεπουμπλικάνοι δεν υποστηρίζουν”. Έπειτα ο υπουργός των Εξωτερικών μου και κάποιοι αξιωματούχοι από την προεδρία είχαν τετ α τετ συνάντηση στη Βουλγαρία. Τους είπαν ότι ήθελαν την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών σε αυτό το θέμα. Είπαν επίσης ότι ως Ρεπουμπλικάνοι μπορούν να δώσουν την απαραίτητη υποστήριξη στην Τουρκία. Ελπίζω η Αμερική να μη μας οδηγήσει σε διαφορετικούς δρόμους.»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι εάν το επιτρέψει το πρόγραμμά του, σκοπεύει να παρευρεθεί στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ. «Επειδή δεν είναι κάποιος που δεν ξέρω. Την γνώριζα. Είχαμε επίσης δύο συναντήσεις στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Εάν έχουμε την ευκαιρία, θα θέλαμε να παραβρεθούμε και στην κηδεία» δήλωσε.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα