Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
23.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Μέντι Φρερ αποκλείστηκε για παράβαση κανόνων του ντόπινγκ

Πρέπει να διαβάσετε

Ο Γάλλος μαραθωνοδρόμος Μεντί Φρερ αναμένεται να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού του επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού δύο ετών από την παγκόσμια ομοσπονδία Στίβου (World Athletics) για αδίκημα ντόπινγκ.

Ο 27χρονος Φρερ φέρεται να έχασε τρία τεστ αντιντόπινγκ σε διάστημα 12 μηνών, παραβιάζοντας επομένως τον κανόνα «που βρίσκεται». Ο Φρερ θα προσφύγει στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο προκειμένου να καταφέρει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε ο δικηγόρος Λοράν Φελούς:

«Η πειθαρχική επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας Στίβου απέκλεισε τον κ. Φρερ για δύο χρόνια», είπε ο Φελους στο Reuters.
«Ο κ. Φρερ φυσικά σκοπεύει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του ενώπιον του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου μέσω μιας ταχείας διαδικασίας προκειμένου να λάβει διαιτητική απόφαση πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων ή τουλάχιστον πριν από τη διοργάνωση του μαραθωνίου», πρόσθεσε.

Ο Μαραθώνιος του Παρισιού 2024 είναι προγραμματισμένος για τις 10 Αυγούστου. Το ρεκόρ του Φρερ στο Μαραθώνιο είναι δύο ώρες πέντε λεπτά και 43 δευτερόλεπτα.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα