Όλγα Κεφαλογιάννη: Αναβάθμιση τουριστικών λιμένων, με 139 εκατ. ευρώ, είναι αγώνας δρόμου

Πρέπει να διαβάσετε

«Δεν έχουμε εξαντλήσει στο ελάχιστο τις δυνατότητες που έχουμε στον Θαλάσσιο Τουρισμό για την επίτευξη ακόμη μεγαλύτερων στόχων». Με τα λόγια αυτά χαρακτήρισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην ενημερωτική ημερίδα «Αναβάθμιση Τουριστικών Λιμένων μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» που διοργάνωσε η Ένωση Μαρινών Ελλάδος.

Στο πλαίσιο της χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το Υπουργείο Τουρισμού -ένα από τα έργα που έχει αναλάβει- είναι η Αναβάθμιση τουριστικών λιμένων. Το ύψος των σχετικών ενισχύσεων που παρέχονται ξεπερνά τα 139 εκατ. ευρώ, ενώ το ύψος των ευνοούμενων επενδυτικών όρων αναμένεται να φθάσει τα 264 εκατ. ευρώ. Τα επενδυτικά σχέδια που θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 27/12/2023 και να αξιολογηθούν άμεσα διαμορφώνονται ως εξής: Εως 10 εκατ. ευρώ για μαρίνες, έως 6 εκατ. ευρώ για καταφύγια τουριστικών σκαφών και έως 3 εκατ. ευρώ για αγκυροβόλια.

«Έχουμε για πρώτη φορά επιτρέπουσα κρατική επιχορήγηση. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία αλλά θα χρειαστεί πολύ δουλειά» σχολίασε η υπουργός: «Θέλω να πιστεύω ότι τα μέλη της Ένωσης έχουν ώριμες μελέτες. Εμείς ως υπουργείο είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και υποστηρίξουμε όλους ούτως ώστε να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα και να μπορέσουμε να έχουμε απορρόφηση των κονδυλίων. Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου.»

Η Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε και στο θέμα των συναρμοδιοτήτων υπουργείων: «Δεν μας διευκολύνει η συναρμοδιότητα υπουργείων. Έχουμε καλή σχέση με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την αναδιαμόρφωση του νομοθετοκού πλαισίου».

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι το υπουργείο Τουρισμού επεξεργάζεται την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου με στόχο την απλούστευση της διαδικασίας αδειοδότησης μαρινών.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα