Οκτώβρης

Οκτώβρης του τελευταίου μπάνιου στη θάλασσα, της αδειανής από ξαπλώστρες και φασαρία παραλίας, του περιπάτου στην ακρογιαλιά με το φθινοπωρινό πουλόβερ και το αντιανεμικό.

Οκτώβρης του πρώτου κρύου, του ψιλόβροχου και του νοτισμένου χώματος, του φρέσκου γρασιδιού που αρχίνισε και ξεπροβάλλει ανάμεσα στα περσινά ξεράδια, της ξεπλυμένης πολιτείας από τη δυνατή μπόρα.

Οκτώβρης του ξεραμένου καντιφέ και του ανθισμένου χρυσάνθεμου, του μήλου που κοκκίνισε κι είναι έτοιμο για κόψιμο, του ξερού καρυδιού και της φρεσκομαζεμένης σταφίδας με τα δαφνόφυλλα στο βάζο, του οργώματος και της χειμωνικής σποράς.

Οκτώβρης της πολύβουης παρέλασης, του ξερού εμβατηρίου και της πλαστικής σημαίας, της σχολικής γιορτής, της μάζωξης στο πανεπιστημιακό αμφιθέατρο, του σκασιαρχείου για έναν γρήγορο καφέ στην ξαφνική λιακάδα.

Οκτώβρης του μαραμένου καλοκαιριού και του εκκολαπτόμενου χειμώνα, των πρώτων πεσμένων φύλλων απ’ το φθινοπωρινό αγέρι, της φυγής των χελιδονιών και του ερχομού των ψαρονιών.

Οκτώβρης της κυκλοθυμίας και της μεταβαλλόμενης διάθεσης, της σύζευξης των ετερόκλητων και της μετάβασης σε καινούργιες εποχές και καταστάσεις, της αλλαγής στην ώρα και στις συνήθειες.

Καλό μήνα!

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα