Οικονόμου για πετρέλαιο κίνησης: Δεν αναμένονται αποφάσεις τις επόμενες ημέρες

Πρέπει να διαβάσετε

«Δεν αναμένονται αποφάσεις τις επόμενες ημέρες για το πετρέλαιο κίνησης». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Όπως ξεκαθάρισε « παρατηρούμε έξαρση των τιμών, η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αντιδρά σπασμωδικά αλλά στο σωστό χρόνο και έχοντας αξιολογήσει τον δημοσιονομικό χώρο κάνει παρεμβάσεις προκειμένου να έχουν τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής είχε αφήσει ανοικτό το παράθυρο να δοθεί κάποιο έκτακτο επίδομα για το πετρέλαιο κίνησης.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι για αποφάσεις για το φυσικό αέριο

Σε ό,τι αφορά την επικείμενο Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και το θέμα του φυσικού αερίου, υπογράμμισε ότι «μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα παρθούν αποφάσεις, όσον αφορά την κοινή προμήθεια φυσικού αερίου και την επιβολή κάποιου είδους πλαφόν στις τιμές του. Η Ελλάδα θα επιμείνει προς την κατεύθυνση αυτή».

Συνεχίζεται η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από Τουρκία

Την ίδια ώρα, για το περιστατικό με τους γυμνούς μετανάστες στον Έβρο υπογράμμισε: «Δυστυχώς ένα ακόμα θλιβερό και απάνθρωπο περιστατικό αποδεικνύει ότι συνεχίζεται η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από Τουρκία. Η απάνθρωπη συμπεριφορά προς τους ανθρώπους αυτούς αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό και η ηγεσία της Τουρκίας, αντί να επιρρίπτει τις ευθύνες σε άλλους, οφείλει να διερευνήσει το περιστατικό, να τιμωρήσει άμεσα τους εμπλεκόμενους και να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, όπως απορρέουν από τη συμφωνία της με την Ε.Ε.».

Πηγήethnos.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα