Οικονόμου: Παροξυσμός στην Τουρκία κατά της Ελλάδας – Ούτε φοβόμαστε, ούτε τρομοκρατούμαστε

Πρέπει να διαβάσετε

Για παροξυσμό στην Τουρκία εναντίον της Ελλάδας εδώ και καιρό, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι στόχος της Άγκυρας είναι να χάσει η Ελλάδα την ψυχραιμία της.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως «ούτε φοβόμαστε, ούτε τρομοκρατούμαστε από την τουρκική προκλητικότητα», συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι οφείλουμε να δίνουμε τη σημασία που πρέπει σε όσα γίνονται στην απέναντι πλευρά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει αυξήσει την ισχύ της και στο πεδίο έχει ενισχύσει την αποτρεπτική της ικανότητα. Ωστόσο, παρατήρησε ότι ο δίαυλος επικοινωνίας πάντα θα πρέπει να υπάρχει και να συζητάμε.

Παρόλα αυτά, πρόσθεσε ότι η άλλη πλευρά έχει επιλέξει να δηλητηριάζει τα μυαλά των πολιτών στο εσωτερικό της χώρας.

«Συντεταγμένα και αποτελεσματικά διευρύνουμε την πολιτική μας και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Πράγα, ο κ. Οικονόμου είπε ότι με τα σημερινά δεδομένα φαντάζει απίθανο, όμως κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει μέχρι τότε.

Καλό για όλους, είπε, είναι να είμαστε μέρος της λύσης. Η αστάθεια και ο αναθεωρητισμός του Πούτιν δεν πρέπει να αναπαραχθεί, πρόσθεσε.

Η ακρίβεια το νούμερο ένα πρόβλημα

Ερωτηθείς για την ακρίβεια, σημείωσε ότι είναι το νούμερο ένα πρόβλημα χωρίς αμφιβολία. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει ξετυλίξει το σχέδιό της εδώ και καιρό και πως θα υπάρξει παρέμβαση για να πέσει και η τιμή στην αντλία για το πετρέλαιο.

Ό,τι δυνατότητα υπάρχει, θα δίνεται πίσω στην κοινωνία για την στήριξή της, τόνισε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ευχάριστη εξέλιξη την επιστολή των 15 χωρών μελών της ΕΕ στην Κομισιόν για το πλαφόν στην χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, τονίζοντας ότι στην πρωτοβουλία αυτή είχε πρωτοστατήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από μήνες.

Ακόμα, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τον σχεδιασμό για να μην διαταραχθεί η εφοδιαστική αλυσίδα στο φυσικό αέριο και πρόσθεσε ότι δεν θα φτάσουμε σε ακραία σενάρια (πχ μπλακ άουτ).

Τέλος, ηια την έκθεση Λύτρα σημείωσε ότι κάθε μελέτη πρέπει να αξιολογείται και να την σχολιάσουν οι ειδικοί και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν να μην φτάνουν οι πολίτες σε ΜΕΘ, και στο πλαίσιο του δυνατού ενίσχυσε και τις ΜΕΘ.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα