Οικονόμου για Σύνοδο Κορυφής: Το κείμενο των συμπερασμάτων για την Τουρκία καλύπτει τις ελληνικές θέσεις

Το κείμενο των συμπερασμάτων έτσι όπως διαμορφώνεται καλύπτει τις ελληνικές θέσεις, και ο πρωθυπουργός αν χρειαστεί θα αναδείξει όλα τα ζητήματα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προχώρησε στην παραπάνω δήλωση απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών για τις προσδοκίες που έχει η κυβέρνηση από την παρούσα Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αναφορικά με τη στάση των Eυρωπαίων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Οικονόμου για το ενδεχόμενο εκλογών

Ο κ. Οικονόμου, κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις βουλευτών περί ενδεχόμενων εκλογών, τόνισε πως «ό,τι ήταν να ειπωθεί για εκλογές ειπώθηκε με σαφήνεια από τον πρωθυπουργό. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει να προσθέσει τίποτα στον δημόσιο διάλογο και στις ανάγκες της χώρας. Η κυβέρνηση προχωράει αταλάντευτα στο έργο της, τα μέτρα πολιτικής στήριξης υλοποιούνται, το κοινοβουλευτικό έργο συνεχίζεται απρόσκοπτα, και προχωρούμε».

Αναφερόμενος στα σενάρια διπλών και τριπλών εκλογών, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «υπάρχουν εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική, που όπως φαίνεται δεν θα διαμορφώσουν συνθήκες διακυβέρνησης, και υπάρχουν και οι δεύτερες στις οποίες η Νέα Δημοκρατία θα διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των πολιτών, για να συγκροτήσει μια κυβέρνηση όπως έκανε το 2019».

Κληθείς να απαντήσει για τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, την αντικατάσταση του οποίου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με υπηρεσιακό υπουργό, ο κ. Οικονόμου παρέπεμψε σε προηγούμενη τοποθέτησή του κατά την εισαγωγή του, λέγοντας «απάντησα πολύ καθαρά».

Σε ερώτημα σχετικά με το εάν είναι βαριά τα όσα είπε στην εισαγωγή του όπου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα για «τραμπισμό αλά γκρέκα», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «βαριά είναι τα υπονοούμενα και τα ανεύθυνα επιχειρήματα του κ. Τσίπρα για να ανοικοδομήσει τη γραμμή άμυνάς του. Μπαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια και είναι επικίνδυνα παιχνίδια αυτά που δεν λαμβάνουν υπόψη τους τρέχοντες συσχετισμούς. Με αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας προσβάλλει τη δημοκρατική μας παράδοση».

Αναφερόμενος σε δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ, ο οποίος είπε χθες ότι το 2020 το ΝΑΤΟ έβαλε σε λειτουργία τον μηχανισμό αποτροπής, και είναι έτοιμο να το ξανακάνει, ο κ. Οικονόμου είπε: «Είναι γνωστές οι θέσεις μας στους συμμάχους για την τουρκική προκλητικότητα, όπως είναι γνωστή και η καταδίκη από χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα συμπεράσματα της έκθεσης της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «η Ελλάδα είναι ένα κράτος δικαίου που σώζει ζωές μεταναστών που θέτουν σε κίνδυνο οι δουλέμποροι, είναι ένα κράτος δικαίου που διερευνά κάθε καταγγελία».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα