Οικονομικά αντίποινα στο Ιράν ετοιμάζει η Μεγάλη Βρετανία, για την κατάσχεση του πλοίου

Πρέπει να διαβάσετε

Υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης καταρτίζουν σχεδιασμούς για την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν μετά τη σύλληψη από τις αρχές της ισλαμικής δημοκρατίας ενός δεξαμενόπλοιου υπό βρετανική σημαία στον Κόλπο, έγραψε η εφημερίδα Daily Telegraph.

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ αναμένεται να αναγγείλει σήμερα διπλωματικά και οικονομικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του πιθανού παγώματος ιρανικών πόρων, σε αντίποινα για το επεισόδιο με την κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου στα στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τelegraph.

Να σημειωθεί ότι χθες δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο με τη στιγμή της κατάσχεσης του πλοίου στον Κόλπο, όπου η ατμόσφαιρα πλέον και μετά την κίνηση αυτή της Τεχεράνης, μυρίζει μπαρούτι.

Τι άλλα μέτρα κατά του Ιράν εξετάζει η Μεγάλη Βρετανία

Παράλληλα, το Λονδίνο ενδέχεται να ασκήσει πιέσεις στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλλουν εκ νέου κυρώσεις που είχαν αρθεί το 2016, μετά την υπογραφή της συμφωνίας της Τεχεράνης με τις μεγάλες δυνάμεις για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν το 2015, κατά το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα