test

«Οικονομία, Παιδεία και Αγροτική Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση» – Παρουσία Πιερρακάκη, Αυγενάκη και Σκέρτσου η εκδήλωση στο Ηράκλειο

Πρέπει να διαβάσετε

Στον κατάμεστο από κόσμο κινηματογράφο «Αστόρια» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, η εκδήλωση με θέμα: «Οικονομία, Παιδεία και Αγροτική Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση», με ομιλητές τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αυτιάς και ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του φυλακισμένου υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη ΝΔ Φρέντι Μπελέρη.

Ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ξεκίνησε την ομιλία του με μία μαντινάδα: «Από την Κρήτη ξεκινά και λάμπει η Ελλάδα, πάει μπροστά με λεβεντιά μα και με φρονιμάδα». Στη συνέχεια ο κ. Σκέρτσος ανέφερε: «Αυτό πρέπει να κριθεί στην κάλπη της επερχόμενης Κυριακής γιατί αυτό εκπροσωπεί την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε στις κρίσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η σημερινή Κυβέρνηση, τονίζοντας ότι παρά τις όποιες δυσκολίες, η Ελλάδα «τρέχει» ταχύτερα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

«Έχουμε έναν Πρωθυπουργό ο οποίος διαχειρίζεται ένα πολύ ρευστό περιβάλλον γεωπολιτικό περιβάλλον με πολλές κρίσεις στη γειτονιά μας. Στα Βόρεια, στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή, κρίσεις υπαρξιακές με τον κόσμο, την κλιματική κρίση, την ενεργειακή κρίση, το μεταναστευτικό, το προσφυγικό , το δημογραφικό. Κι όμως, με μια οικονομία που ξεκίνησε από τόσο χαμηλή βάση, από τόσο χαμηλή αφετηρία βλέπετε ότι έχουμε καταφέρει να τρέχουμε αυτή τη στιγμή ταχύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη να αυξάνουμε το εθνικό εισόδημα, να δίνουμε σημαντικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Δεν λέω ότι αρκούν, δεν λέω ότι λύνουν και αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των εισοδημάτων και της ακρίβειας  όμως στηρίζονται πλέον σε στέραιες βάσεις. Και αυτό το δρόμο πρέπει να συνεχίσουμε να ακολουθούμε ακριβώς διότι, όπως έχει πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: “Η Ελλάδα όσο δύσκολα φτιάχνει τόσο εύκολα χαλάει”. Αυτές οι κατακτήσεις, που με κόπο έχουμε πετύχει τα τελευταία πέντε χρόνια, μπορούν πολύ εύκολα αναστραφούν. Για αυτό ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι διαρκής και δεν είναι ποτέ αρκετός. Τον αγώνα για τη δημοκρατία πρέπει να τον δίνουμε καθημερινά , με την δημόσια στάση προς τους πολίτες αλλά και με την ψήφο μας, η οποία δεν μπορεί να είναι ούτε χαλαρή ούτε αψήφιστη», συνέχισε ο Υπουργός Επικρατείας.

Ο κ. Σκέρτσος εξαπέλυσε πυρά  κατά της αντιπολίτευσης, αναφέροντας πως το μένος της για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία υπερτερεί της αγάπης της για την χώρα.

«Δυστυχώς έχουμε μια αντιπολίτευση η οποία πολιτεύεται με ανεύθυνο τρόπο και έχει κάνει ένα λάθος στο ζύγι, στο στάθμισμα του πολιτικού της λόγου. Με κάθε παρέμβαση της δείχνει ότι υπερτερεί στο ζύγι το μένος της για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για την Κυβέρνηση από την αγάπη της για τη χώρα. Όταν αλλάξει αυτή την ισορροπία, όταν ιεραρχήσει ως σημαντικότερη την αγάπη για την πατρίδα και την ανάγκη να επιλύσουμε από κοινού συλλογικά προβλήματα που μας ταλαιπωρούν όλους, τότε θα γίνει μια πιο χρήσιμη αντιπολίτευση, μια πιο εποικοδομητική αντιπολίτευση που την χρειαζόμαστε για να γινόμαστε κι εμείς καλύτεροι ως Κυβέρνηση. Μέχρι τότε όμως δεν κάνει αυτό, δεν υπηρετεί αυτό τον ρόλο», ανέφερε.

«Σε αυτή την αίθουσα συναντιόμαστε άνθρωποι από πολλές πολιτικές καταγωγές. Είχα δύο παππούδες, ο ένας δεξιός και ο άλλος κεντρώος και κατά κάποιο τρόπο αισθάνομαι ότι τους έκανα χαρούμενος και τους δύο. Δεν είναι τυχαίο αυτό το αποτέλεσμα στον εκλογικό χάρτη του 2023 που έδωσε η Κρήτη. Το μπλε του χάρτη ήταν Εθνικό, δεν ήταν το γαλάζιο παραταξιακό. Και στην περίπτωση αυτή μίλησε, νομίζω για όλους σας το γεγονός ότι η πολιτική ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ότι ήταν το παρελθόν. Η συνθήκη καταγωγής μετράει περισσότερο η συνθήκη προοπτικής, περισσότερο το μετά. Έχουμε βιώσει τα οικογενειακά τραπέζια, το Παπανδρέου-Καραμανλής, το Παπανδρέου- Μητσοτάκης, το Σημίτης – Καραμανλής. Όλα αυτά τα πράγματα διήρκησαν δεκαετίες κι επιστρέψτε μου να πω αυτή η δομική αντιπολίτευση και αυτή η υπερβολική πόλωση και εδώ και παντού, κάπου μέσα μας το νιώθουμε όλη ότι ήταν υπερβολική, πήγε τον κόσμο πίσω. Βιώσαμε τη μαρξιστική εκδοχή της, όχι με την πολιτική έννοια, υπήρχε ο Γκράουτσο Μαρξ ο κωμικός, αυτό το οποίο είχαμε ζήσει τα τελευταία χρόνια. Είχαμε λοιπόν την κωμική εκδοχή της με την τοξικότητα χωρίς περιεχόμενο τα τελευταία χρόνια. Βιώσαμε όμως την μαρξιστική εκδοχή της ιστορίας που επαναλαμβανόταν ως φάρσα. Βιώσαμε μια φάρσα πόλωσης η οποία έκανε πολύ κακό στην Ελλάδα και την Κρήτη. Και κατά κάποιον τρόπο μέσα από όλα αυτά τα χρόνια με τα τρία μνημόνια τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης, συναντηθήκαμε για να βγάλουμε την Ελλάδα από εκεί που βρισκόταν. Λέει ο Ελευθέριος Βενιζέλος “Η ψήφος των πολλών, η ικανότητα των ομάδων, η πνοή του ενός”. Κυριάκος Μητσοτάκης. Γιατί μας έφερε όλους και όλες μαζί σε μια κοινή συνισταμένη. Και νομίζω ότι αυτή η κοινή συνισταμένη έχει έρθει για να μείνει, είναι μια πρόταση για το μέλλον», τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κυριάκος Πιερρακάκης .

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στις κατακτήσεις της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019 μέχρι σήμερα.

«Η οικονομία τρέχει, 2024 ρυθμός ανάπτυξης θα ακουμπήσει το 3%, στην Ευrώπη ο μέσος όρος είναι 0.5. Πρέπει να πηγαίνει καλύτερα η οικονομία για να μπορεί να πηγαίνει καλύτερα η κάθε οικογένεια και ο κάθε άνθρωπος. Έχει μειωθεί η ανεργία κατά εκατοντάδες χιλιάδες, μειώνεται το χρέος, γίνονται κινήσεις όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού η αύξηση του μέσου μισθού. Όλα αυτά τα πράγματα συνεχίζονται. Τρέχει και η ακρίβεια; Φυσικά. Θα κάνουμε ακόμα περισσότερα. Αλλά πέρα από τις λύσεις και τις πρωτοβουλίες ακόμα η βασική συνταγή είναι η χώρα και η οικονομία να φύγει μπροστά, να “τρέξει”. Και για να τρέξει δεν χωράει η τοξικότητα, δεν χωράει η αμφιθυμία, δεν χωράνε τα ίδια και τα ίδια. Πρέπει να μπορέσουμε να πετύχουμε πολλά σύντομα. Θωρακίστηκε η άμυνα της χώρας τα τελευταία χρόνια; Κάναμε αλλαγές σε εξοπλισμούς, σε νέες προμήθειες οπλικών συστημάτων, σε μια ισχυρή εξωτερική πολιτική. Και ναι το κράτος άλλαξε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, όχι όλα. Το Κτηματολόγιο της χώρας υπήρχε σε εκκρεμότητα από τη στιγμή που ο Βασιλεύς Όθων πάτησε το πόδι του σε αυτήν. Γνωρίζουμε λοιπόν ότι πάρα πολλά πράγματα έχουν πάρει αιώνες για να λυθούν. Λύνονται όμως, είναι σε μια τροχιά λύσης», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης.

Ακολούθησε η ομιλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας

Ο κ. Αυγενάκης ζήτησε από τους παρευρισκόμενους ένα θερμό χειροκρότημα για τον γιο του Φρεντι Μπελέρη, που βρισκόταν στην εκδήλωση: «Αν επικοινωνήσεις με τον πατέρα σου πες του ότι το μυαλό μας και η ψυχή μας είναι εκεί. Είμαστε μαζί του, είμαστε δίπλα του», είπε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στη συνέχεια ο κ. Αυγενάκης ζήτησε ένα θερμό χειροκρότημα για τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή  Γιώργο Αυτιά.

«Δεν έχουν περάσει ούτε 5 χρόνια από τότε που ο λαός είπε αρκετά με τον λαϊκισμό, πήραμε το μάθημά μας, κάναμε τα λάθη μας, δώσαμε χώρο σε μάγους και χαρτορίχτρες και σε λαϊκιστές και σκοταδιστές, πάμε μπροστά. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι εμείς στην Κυβέρνηση, με συντονιστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να πατάμε πετάλι και μάλιστα δυνατά διότι πρέπει να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερη ταχύτητα για να προλάβουμε να καλύψουμε τα χαμένα χρόνια εκεί που πραγματικά μας αξίζει. Και μας αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα, μας αξίζει μια ισχυρότερη Ευρώπη», συνέχισε ο κ. Αυγενάκης.

«Έχοντας αναλάβει ένα κομβικό χαρτοφυλάκιο, με απόφαση του Πρωθυπουργού τον οποίο και ευχαριστώ, διότι η επιλογή του να μου αναθέσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι τιμή και σε όλους εσάς, διότι την Κρήτη τίμησε με αυτή την επιλογή. Διότι για πρώτη φορά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι σε Κρητικά χέρια. Είναι σε χέρια Κρητικού βουλευτή. Κι αυτό έγινε από Κρητικό Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Ευχόμαστε και ελπίζουμε με μια ισχυρή συμμετοχή στις κάλπες των ευρωεκλογών και με μια ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνουν περισσότερες και γρηγορότερες αλλαγές σε αυτό το αργό αλλά απολύτως απαραίτητο ευρωπαϊκό οικοδόμημα», πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν δακτυλοδεικτούμενη αρνητικά στην Ευρώπη όμως πλέον αποτελεί παράδειγμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Καταφέραμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με αυτόν τον Πρωθυπουργό και με μια ομάδα με κριτήριο την επιτυχία και το αποτέλεσμα, όχι το πόσο αρεστός , ή το πόσο κοντινός ή το πόσο κομματικός είσαι. Αυτή είναι η διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για αυτό και κατάφερε να χτίσει ομάδα. Κατάφερε να ρίξει γέφυρες με κόσμο που σε προηγούμενα χρόνια ήταν αντίπαλοι. Μάλιστα κάτι παραπάνω από πολιτικοί αντίπαλοι, ένιωθαν ένα μίσος. Πόσα χρόνια έπρεπε να περάσουν για να νιώσουν βολικά και άνετα σε μία θέση, σε μια αίθουσα ή σε ένα κόμμα, πολυσυλλεκτικό, ανοιχτό αλλά πάνω από όλα σοβαρό και υπεύθυνο. Ναι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη με καθαρά ευρωπαϊκή προοπτική, με καθαρά ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Αυτήν υπηρετούμε και αυτήν επιθυμούμε να στηρίξουμε όλοι και όλες στις Ευρωεκλογές της επόμενης Κυριακής», ανέφερε.

«Ζητώ από τον καθέναν σας ένα πράγμα. Να καταλάβουμε το πόσο σημαντική είναι η ψήφος των ευρωεκλογών και πόσο επηρεάζει την ζωή όλων μας. Και στον πρωτογενή τομέα, αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι έχουμε ευθύνη απέναντι στην ιστορία μας, σε αυτήν που κληρονομήσαμε αλλά και σε αυτήν που καλούμαστε εμείς να γράψουμε. Είναι σημαντικό για ένα τόπο που έχει ιστορία να την θυμάται, να την υπενθυμίζει. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να γράφεις με το δικό σου πείσμα την δικιά σου επιμονή ,  την δικιά σου ιστορία. Και αυτή η Ελλάδα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αυτή την καταπληκτική ομάδα, με αυτόν τον καταπληκτικό κόσμο που τον εμπιστεύεται, θα γράψουμε λαμπρή ιστορία, για το καλό της χώρας μας, για το καλό της Ευρώπης», κατέληξε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Δείτε εικόνες:

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα