Για τις στρεβλώσεις που αναδεικνύονται πλέον στον τουριστικό τομέα και γενικότερα στην ελληνική οικονομία αναφέρθηκε ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Κούτουλας μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA.

Όπως ανέφερε θα πρέπει ήδη να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για το 2021 ώστε να μπορέσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις να έχουν το μάξιμουμ των εσόδων.

«Συνειδητοποιούμε πλέον τι έχει πάει στραβά τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς η εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από τον τουρισμό έχει οδηγήσει σε μεγαλύτερες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία. Όμως και εκεί στον τουρισμό έχουμε στρεβλώσεις που τώρα πλέον φαίνονται περισσότερο. Δεν έχουμε καταφέρει να συνδέσουμε τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό αλλά ούτε να υπάρξει μία αεροπορική εταιρία τσάρτερ στη χώρα ή στην Κρήτη όπως πλέον βλέπουν πως λείπει και οι τουριστικοί επιχειρηματίες του νησιού», ήταν η σχετική τοποθέτηση του κ. Κούτουλα.

Παράλληλα ανέδειξε και την μεγάλη εξάρτηση που έχουν μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί της χώρας από τους τουρ οπερέιτορ με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν χιλιάδες τουρίστες που θέλουν να ταξιδέψουν στη χώρα μας και να αυτό να μην γίνεται λόγω των τουρ οπερέιτορ όπως ανέφερε.

Ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών όμως αναφέρθηκε και στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις και δεν είναι άλλο από την έλλειψη ρευστότητας.

«Αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα όχι μόνο στις τουριστικές επιχειρήσεις αλλά γενικότερα στον επιχειρηματικό κόσμο και για αυτό όλοι περιμένουν να δουν αυτές τις περίφημες ενέσεις ρευστότητας που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Νομίζω πως πλέον θα πρέπει να ξεκινήσει και ο σχεδιασμός των τουριστικών επιχειρήσεων για το 2021 για να μπορέσουν να πάρουν ότι καλύτερο μπορούν από τη νέα χρονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ Δημήτρης Κούτουλας πάντως τόνισε πως θα πρέπει παράλληλα οι τουριστικοί επιχειρηματίες να είναι προσεκτικοί τη φετινή χρονιά γιατί θα αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα της χώρας για το επόμενο έτος. Παράλληλα χαρακτήρισε το φετινό καλοκαίρι ως μία μοναδική ευκαιρία για να μπορέσουν οι Έλληνες να γνωρίσουν περισσότερο τη χώρα.