Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου, 2026
13.3 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Οι προσδοκίες για νέο ρεκόρ στον τουρισμό της Κρήτης και ο… Τραμπ!

Πρέπει να διαβάσετε

Όσο ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει τις απειλές κατά… πάντων, τόσο άνθρωποι του τουρισμού στην Κρήτη παρακολουθούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις και κρατούν στάση αναμονής για την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν.

Αν και τα μηνύματα από τις προκρατήσεις είναι θετικά, σε περίπτωση αρνητικών γεωπολιτικών εξελίξεων, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στη μεγαλύτερη βιομηχανία του νησιού.

Προς το παρόν πάντως, οι πόλεμοι και οι απειλές Τραμπ δεν δείχνουν να επηρεάζουν τη ροή των κρατήσεων και επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία στους κόλπους των τουριστικών εκπροσώπων, πως και τη φετινή σεζόν η Κρήτη θα «σπάσει» νέο ρεκόρ στις αφίξεις.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Σφακιανάκης, οι κρατήσεις κινούνται σε πολύ καλά επίπεδα, θυμίζοντας την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. «Υπάρχει το ζήτημα της οικονομικής κρίσης που έχουν οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη και αυτό σίγουρα επηρεάζει την συμπεριφορά τους», πρόσθεσε ο κ. Σφακιανάκης.

«Προς το παρόν διαφαίνεται ότι θα έχουμε μια καλή σεζόν. Τα μηνύματα που έχουμε μέχρι τώρα είναι ότι οι κρατήσεις έρχονται. Ο τουρισμός είναι ένα πολύ ευάλωτο προϊόν, οποιεσδήποτε συνθήκες και εκτός Ελλάδος, μπορούν να δράσουν είτε θετικά είτε αρνητικά. Ευχόμαστε όμως να έχουμε την κίνηση που είχαμε και πέρυσι», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Παγκρητίου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, Μιχάλης Γάσπαρης.

Αν και ζητούμενο είναι να αυξάνεται η τουριστική κίνηση χρόνο με το χρόνο στην Κρήτη, ο κ. Γάσπαρης επεσήμανε πως με βάση τις υπάρχουσες υποδομές, το νησί δεν μπορεί να υποστηρίξει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, προς το παρόν. «Οι υποδομές που έχουμε τώρα δεν αρκούν και οι εργασίες που γίνονται για την καλυτέρευση των υποδομών χρονοτριβούν. Οπότε με το να φτιάχνουμε παραπάνω κλίνες και να υπάρχει αυτή η ζήτηση από το εξωτερικό, θα δυσκολευτούμε».

«Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Σε λίγο καιρό που θα γίνει η μεγάλη έκθεση στο Βερολίνο εκεί θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Υπάρχει μια σταθερή ροή κρατήσεων. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε την περσυνή σεζόν και είμαι περισσότερο αισιόδοξος. Αλλά θέλω να κρατάω μικρό καλάθι», δήλωσε ο Ταμίας Παγκρητίου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, Μανόλης Καλαϊτζάκης.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα