Οι νέες ισορροπίες στο «πράσινο» ψηφοδέλτιο και τα ονόματα 

Η απόφαση του Βασίλη Κεγκέρογλου να μετακινηθεί στο πεδίο της αυτοδιοίκησης άλλαξε τα δεδομένα στο «πράσινο» ψηφοδέλτιο. Η βουλευτική έδρα αδειάζει, ενώ υπάρχει πιθανότατο ενδεχόμενο οι βουλευτές που θα εκλέξει το ΠΑΣΟΚ από το Ηράκλειο να είναι δύο.

Όπως διαμορφώνονται τα πράγματα, συγκεντρώνει ενδιαφέρον η απόφαση Ανδρουλάκη σχετικά με την συμμετοχή του ή όχι στη λίστα του Ηρακλείου. Αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν τοποθετηθεί ως επικεφαλής στο πράσινο ψηφοδέλτιο, τότε οι κενές θέσεις ανδρών είναι δύο!

Ας ξεκινήσουμε όμως από τους δεδομένους. Φρ. Λαμπρινός, Φρ. Παρασύρης έχουν «οργώσει» το Νομό Ηρακλείου τους τελευταίους μήνες έχοντας κάνει σχεδιασμό για εκλογές τον Σεπτέμβρη. Τελικά, η μη πραγματοποίηση πρόωρων εκλογών φαίνεται να τους ευνοεί, αφού έχουν «χτίσει» πλεονέκτημα κινήσεων. 

Οι δυο που συμπληρώνουν το «καρέ», συγκροτώντας μια δυνατή τετράδα υποψηφίων, είναι οι Παύλος Μπαριτάκης και Λαμπρος Βαμβακάς. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εκπροσωπούσε σε όλες τις εκδηλώσεις (κυρίως στην ενδοχώρα) τον Περιφερειάρχη, με τις κακές γλώσσες να κάνουν λόγο για σκανδαλώδη εύνοια από την πλευρά του Σταύρου Αρναουτάκη. Ο Λάμπρος Βαμβακάς από την πλευρά του έχει την δική του δεξαμενή όντας γιατρός και μάλιστα ιδιαίτερα αγαπητός και συμπαθής. Τους παραπάνω έρχονται να πλαισιώσουν οι Χρήστος Στρατάκης και Ελένη Βατσινά.

Το ερώτημα είναι τι γίνεται με τις 4 ή 5 θέσεις που απομένουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, το βάρος των επιτελών του ΠΑΣΟΚ τοπικά πέφτει στη Μεσσαρά, από εκεί ενδεχομένως θα προκύψουν δύο υποψηφιότητες.

Στο τραπέζι παραμένει πάντα το όνομα του Σταύρου Τζεδάκη, ενώ τις τελευταίες ώρες συζητήθηκαν τα ονόματα του Παύλου Σκουλά και του Μιχάλη Φακουρέλη.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα