Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε διακοπές φέτος σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας του ΙΕΛΚΑ.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) η πλειονότητα των ερωτηθέντων (52%) δεν προγραμματίζει να κάνει διακοπές το καλοκαίρι του 2025, γεγονός που ενδέχεται να αντικατοπτρίζει είτε οικονομικές πιέσεις, είτε άλλους προσωπικούς περιορισμούς.
Ωστόσο, το 48% σκοπεύει να κάνει διακοπές, το 33% έστω και περιορισμένες, το 14% δηλώνει πως θα ταξιδέψει όπως κάθε χρόνο και 1% περισσότερες ημέρες.
Πόσο θα κοστίσουν τα ακτοπλοϊκά φέτος
Ωστόσο, καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, η έξοδος των εκδρομέων του καλοκαιριού έχει ξεκινήσει.
Ενδεικτικά κόστη για δημοφιλείς προορισμούς:
- Παράδειγμα 1: Πειραιάς – Πάρος – Πειραιάς
Δύο άτομα που θα ταξιδεψουν μεταχύπλοο και θα πάρουν μαζί τους αυτοκίνητο, θα χρειαστούν 442 ευρώ για τα εισιτήρια μετ’ επιστροφής.
- Παράδειγμα 2: Πειραιάς – Τήνος – Πειραιάς
Μια οικογένεια με 2 παιδιά κάτω των 10 ετών, που θα ταξιδέψει με συμβατικό πλοίο και θα πάρει μαζί ένα ΙΧ, θα χρειαστεί συνολικά 520 ευρώ.
- Παράδειγμα 3: Πειραιάς – Σύρος – Πειραιάς
Τα εισιτήρια για δύο άτομα, με συμβατικό πλοίο και ένα ΙΧ ανέρχονται στα 395 ευρώ.
- Παράδειγμα 4: Πειραιάς – Κουφονήσια – Πειραιάς
Δύο άτομα που θα ταξιδέψουν με ταχύπλοο (χωρίς ΙΧ) θα χρειαστούν 338,80 ευρώ για τα εισιτήρια.