Οι Ηρακλειώτες δίνουν αίμα για τους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Συγκινητική είναι η κινητοποίηση των Ηρακλειωτών, οι οποίοι από χθες συρρέουν για να δώσουν αίμα για τους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Όπως ανέφερε στο Creta24, η διευθύντρια αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Βάνα Λυδάκη, ήδη από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, οπότε και οι πολίτες ενημερώθηκαν για την ανάγκη για αίμα, κόσμος καταφθάνει συνεχώς στο νοσοκομείο.

Μάλιστα και το απόγευμα, οπότε και η αιμοδοσία πραγματοποιούνταν στη Νέα Αλικαρνασσό, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Αιματοκρήτης» η προσέλευση των πολιτών στη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας ήταν μεγάλη.

Σύμφωνα με την κα Λυδάκη συνολικά χθες συγκεντρώθηκαν περίπου 160 φιάλες αίματος, ενώ σε ημερήσια βάση συνήθως η αιμοδοσία του νοσοκομείου διαχειρίζεται 30 με 40 φιάλες.

«Όποιος έχει την ανάγκη να εκφράσει τη λύπη του και να βοηθήσει καλό θα είναι να έρθει να δώσει αίμα, σταδιακά και τις επόμενες ημέρες», ανέφερε η κα Λυδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι επιθυμούν να δώσουν αίμα σήμερα, Πέμπτη, μπορούν να απευθύνονται στο ΠΑΓΝΗ μέχρι τις 14.30 και έπειτα από τις 16.30 έως τις 20.00, ενώ στην πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από τις 17.00 έως τις 21.00.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα