Οι γκάφες του Ερντογάν και η «εκτόξευση» από άλογο που έγιναν viral

Πρέπει να διαβάσετε

Ο Ερντογάν, που βγήκε νικητής στον πρώτο γύρο των εκλογών στην Τουρκία, είναι η απόδειξη πως όλα γίνονται. Από φτωχός κουλουρτζής που επιχείρησε καριέρα ποδοσφαιριστή κατέληξε πρόεδρος της Τουρκίας, που διεκδικεί τρίτη θητεία.

Θέλει να είναι σουλτάνος, νιώθει ανίκητος, επιχειρεί να σβήσει από τον Κεμάλ μέχρι τους τωρινούς πολιτικούς του αντιπάλους από τον χάρτη και πουλάει ακόμα και στα συντρίμμια των σεισμών  την ελπίδα στον κάθε Τούρκο που έχει άδειο ψυγείο από την αλλοπρόσαλλη πολιτική του, πως μπορεί τα πράγματα να αλλάξουν.

Εκτός από αυτά, ο Ερντογάν γίνεται συχνά viral –όπως συμβαίνει με τα τραγούδια του στις προεκλογικές συγκεντρώσεις- ενώ είναι επιρρεπής στις… γκάφες. Μία τέτοια στιγμή ήταν όταν επιχείρησε να καβαλήσει ένα άλογο για επικοινωνιακούς λόγους αλλά εκείνο τον πέταξε κάτω!

Τον Μάρτιο του 2019 ο Τούρκος πρόεδρος υπέπεσε σε λεκτικό ολίσθημα, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης και είπε: «Εμείς ήρθαμε εδώ για να γίνουμε αφέντες αυτού του λαού και όχι υπηρέτες του. Ήρθαμε να γίνουμε υπηρέτες και όχι αφέντες». Αμέσως αντιλήφθηκε το λάθος του και έσπευσε να το διορθώσει αλλά η στιγμή πρόλαβε να γίνει viral.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε καλέσει τα τουρκικά ΜΜΕ προκειμένου να παρουσιάσει τη θεμελίωση ενός νοσοκομείου στο πλαίσιο της ανοικοδόμησης, μετά τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν τη χώρα. Βέβαια, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης αποδείχθηκε ότι έριχναν μπετό στη… μέση του πουθενά.
Πηγήtanea.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα