Εξαφανίσεις που δηλώθηκαν στην Αστυνομία σε όλη την Κρήτη, κυρίως στο δυτικό τμήμα του νησιού, μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας μετά τον εντοπισμό της σορού σε μουμιοποιημένη κατάσταση που βρέθηκε στην περιοχή του Ρεθύμνου, χωρίς όμως να αποκλείεται η σορός να ανήκει σε άτομο η εξαφάνιση του οποίου δεν δηλώθηκε ποτέ στις Αρχές.

Μια από τις περιπτώσεις που ερευνώνται αφορά στην εξαφάνιση αλλοδαπού το 2017 από περιοχή του νομού Χανίων. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο αδερφός του 26χρονου τότε αλλοδαπού είχε κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια σε βάρος  του αδερφού του και μάλιστα ο ίδιος έχει ήδη δώσει δείγμα DNA στις Αρχές, για τις οποίες ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει ανοικτός.

Ιατροδικαστής που μίλησε στο Creta24 ανέφερε ότι μπορεί να επέλθει η μουμιοποίηση σε διάστημα περίπου 4 ετών εάν η σορός βρίσκεται σε ξηρό και θερμό περιβάλλον. Ωστόσο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ λένε ότι το σημείο όπου βρέθηκε μόνο ξηρό και θερμό δεν είναι και εκτιμούν ότι είναι δύσκολο να μεταφέρθηκε εκεί ένα πτώμα, λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης.

Αν και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η σορός ανήκει σε άνδρα, αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα τα πτώματα δυο γυναικών από τη Βουλγαρία, οι οποίες δολοφονήθηκαν στο Ρέθυμνο πριν τρία χρόνια και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2018, της 38χρονης Τόνια Ζόεβα και της 37χρονης Ντέσι Ιλίεβα.

Σε κάθε περίπτωση στελέχη της ΕΛ.ΑΣ αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα και περιμένουν με αγωνία τις απαντήσεις από την έρευνα των ιατροδικαστών στο Ηράκλειο.

Λένε πάντως ότι η διαλεύκανση της υπόθεσης θα είναι αρκετά πιο δύσκολη σε περίπτωση που η σορός ανήκει σε άτομο για το οποίο δεν έχει δηλωθεί εξαφάνιση.