Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου καταγγέλλουν το κλείσιμο υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ο κίνδυνος συνωστισμού σε κοντινά καταστήματα των τραπεζών, αλλά και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν ασθενείς και εργαζόμενοι του νοσοκομείου που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν σε άλλα τραπεζικά καταστήματα της πόλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ:

«Οι τράπεζες παράλληλα με τα προγράμματα “εθελούσιας” εξόδου, που τρέχουν εδώ και ημέρες, ωθώντας στην ανεργία το τακτικό προσωπικό τους εν μέσω απειλών για τις αλλαγές που επέρχονται στο τραπεζικό σύστημα, αλλά και εν μέσω πανδημίας, προωθούν σχέδιο συρρίκνωσης των δικτύων τους σε όλη την Ελλάδα, με στόχο τη μείωση του λειτουργικού τους κόστους.

Ενημερωθήκαμε πως ανάμεσα στα καταστήματα που θα κλείσουν, είναι κι αυτό της τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται εντός του νοσοκομείου μας και εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενους και ασθενείς του ΠΑΓΝΗ καθώς και πολλούς κατοίκους των γύρω περιοχών.

Το κλείσιμο των καταστημάτων σε συνθήκες πανδημίας, που θα πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός, θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στα κοντινά καταστήματα των τραπεζών.

Επιπλέον, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν αρκετοί εργαζόμενοι και ασθενείς, οι οποίοι ούτε εξοικειωμένοι με την ηλεκτρονική τραπεζική είναι, ούτε έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν σε άλλα τραπεζικά καταστήματα της πόλης.

Καλούμε την κεντρική διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς να αναθεωρήσει την απόφαση της για το οριστικό κλείσιμο του υποκαταστήματος που λειτουργεί στο ΠΑΓΝΗ.

Καλούμε την διοίκηση του ΠΑΓΝΗ να παρέμβει και να διασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας φυσικού καταστήματος οποιασδήποτε τράπεζας για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των ασθενών».