Με εσωτερικές μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, καλύπτονται τα κενά που προέκυψαν από τις αναστολές των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης.

Tα μεγαλύτερα κενά φαίνεται να εντοπίζονται στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου μετά την επίδοση των πράξεων αναστολών εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών βρέθηκε να ακροβατεί, αφού οι εναπομείναντες γιατροί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις εφημερίες του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, γιατροί από την Νεάπολη αλλά και από τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου μετακινούνται στον Άγιο Νικόλαο για τις εφημερίες του νοσοκομείου. «Έχουμε κάποιες αναστολές γιατρών στο Τμήμα επειγόντων περιστατικών του Αγίου Νικολάου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του ΤΕΠ. Εκεί επομένως θα χρειαστεί να στηρίξουν και οι γιατροί από τη Νεάπολη, αφού είναι διασυνδεδεμένα τα νοσοκομεία, ώστε να έχουμε ομαλή εφημέρευση στο ΤΕΠ. Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι λόγω αναστολής χρειάστηκε και οι παθολόγοι από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου να καλύψουν πέντε εφημερίες στην παθολογική κλινική του Αγίου Νικολάου, όπως και γιατρός από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο με δύο εφημερίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το νοσοκομείο της Νεάπολης η κα Μπορμπουδάκη δήλωσε πως σύμφωνα με την ενημέρωση του διοικητή δεν υφίστανται παραιτήσεις γιατρών.

«Όπως έχουμε πει υγειονομική περιφέρεια σε όλη τη χώρα είναι μια. Αλλοίμονο λοιπόν αν εμείς εδώ στην Κρήτη δεν στηρίξουμε τα νοσοκομεία μας. Για εμάς αυτό που έχει σημασία είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για στελέχωσή», σημείωσε η κα Μπορμπουδάκη και ανέφερε πως ήδη τρέχει μια προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Λίγα τα κενά στο νοσοκομείο Χανίων

Μικρό ήταν το ποσοστό των υγειονομικών που βγήκαν σε αναστολή στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. 

Πιο συγκεκριμένα όπως δήλωσε στο Creta24, o διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέας οι πράξεις αναστολών που επιδόθηκαν στο ανεμβολίαστο προσωπικό ήταν 90 σε σύνολο 1.360 εργαζομένων. «Το ποσοστό είναι πάρα πολύ χαμηλό, είναι μικρότερο του 7%, άρα είμαστε άνω του 93% εμβολιασμένοι στο νοσοκομείο Χανίων», δήλωσε ο ίδιος και συμπλήρωσε πως ιδιαίτερα σε ότι αφορά τους γιατρούς το ποσοστό των εμβολιασμένων ξεπερνά το 95%.

«Το ίδιο έπραξαν και οι νοσηλευτές κατά τον μήνα Αύγουστο και πετύχαμε αυτό το τόσο υψηλό ποσοστό εμβολιασμού», συνέχισε ο κ. Μπέας τονίζοντας πως τα όποια κενά λόγω τον αναστολών στο νοσοκομείο «είναι μικρής κλίμακας, αντιμετωπίζονται και η λειτουργία του νοσοκομείου είναι εύρυθμη».