Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022
27.8 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Οχτώ έγκυες νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης

Πρέπει να διαβάσετε

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση του αριθμού των εγκύων οι οποίες νοσούν με κορωνοϊό και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας.

Στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 8 γυναίκες.

«Οι τρεις είναι διασωληνωμένες και οι υπόλοιπες βρίσκονται σε απλά δωμάτια covid» είπε σε δηλώσεις του στο seleo ο Δημήτρης Δόντσιος, νοσηλευτής και μέλος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου.

Σε ένα μήνα νοσηλεύτηκαν 27 έγκυες

Στο μεταξύ, ο κ. Δόντσιος τόνισε ότι μόνο τον τελευταίο μήνα νοσηλεύτηκαν στο σύνολο 27 έγκυες στο νοσοκομείο, οι 20 σε απλές κλίνες και οι επτά χρειάστηκαν να διασωληνωθούν. «Τον τελευταίο μήνα έχουμε μια δυναμική που αναπτύσσεται σε μια ευαίσθητη κατηγορία που είναι οι έγκυες γυναίκες», σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι υπεύθυνοι θα πρέπει να επανεξετάσουν την πολιτική εμβολιασμού της κατηγορίας των εγκύων. 

Σημειώνεται ότι η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να βρίσκεται σε δραματική κατάσταση λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι υγειονομικοί ζητούν εδώ και δύο εβδομάδες να ανοίξει το νοσοκομείο Λοιμωδών που παραμένει κλειστό εδώ και οχτώ χρόνια.

Ενα βρέφος διασωληνωμένο

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τέσσερα νεογνά, των οποίων οι μητέρες διαγνώστηκαν θετικές στον κοροναϊό νοσηλεύονται, ενώ ένα από αυτά χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα