Απογοητευτική ήταν η εικόνα στα καταστήματα εστίασης κατά την πρώτη εβδομάδα της επαναλειτουργίας τους στο Ηράκλειο υποστήριξε η πρόεδρος του Συλλόγου ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης Μαρία Αντωνακάκη μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA. Όπως είπε η κίνηση είναι μειωμένη και μόνο το βράδυ του Σαββάτου φάνηκε λίγο ο κόσμος.

«Δυστυχώς η εβδομάδα δεν ήταν καθόλου καλή. Ο κόσμος είναι πολύ διστακτικός και αυτό φάνηκε από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας. Μόνο το Σάββατο υπήρξε κάπως καλύτερη εικόνα αλλά αυτό δεν φτάνει. Πολλοί συνάδελφοι μας λένε πως θα πρέπει η κυβέρνηση να εντάξει τα καταστήματα εστίασης στον τουριστικό κλάδο για να υπάρξουν επιπλέον μέτρα στήριξης και για εμάς.»δήλωσε χαρακτηριστικά η κ Μαρία Αντωνακάκη.

Στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ σε προϊόντα στο χώρο της εστίασης η πρόεδρος των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης ήταν κατηγορηματική πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις τιμές σε προϊόντα που γίνεται μείωση στο ΦΠΑ.

«Αυτό είναι ένα μέτρο που αφορά τη στήριξη των επιχειρήσεων. Θα ισχύσει μέχρι τον Οκτώβρη. Αν συνεχιστεί ναι να μειώσουμε τιμές όμως τώρα δεν υπάρχει η δυνατότητα για κάτι τέτοιο. Θα πρέπει αυτό να το καταλάβουν οι πελάτες μας πως δεν μπορούμε να μειώσουμε τιμές σε αυτή τη φάση που δίνουμε αγώνα για να κρατήσουμε τα κταστήματα μας ανοιχτά.»ανέφερε χαρακτηριστικά η κ Αντωνακάκη.

Αναφερόμενη στην τουριστική σαιζόν υποστήριξε πως είναι η τελευταία ελπίδα για να μπορέσουν να κρατηθούν κάποια καταστήματα ανοιχτά και να μην βάλουν λουκέτο.