Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
26.1 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς με την Κίνα στο 80%

Πρέπει να διαβάσετε

Στο 80% ρίχνει τους δασμούς στην Κίνα ο Ντόναλντ Τράμπ, σύμφωνα με ανάρτησή του στο Truth Social.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των δασμών, καθώς ερωτηθείς σχετικά δεν απέκλεισε μία τέτοια κίνηση, αναφέροντας, μάλιστα, χαρακτηριστικά «είναι ήδη στο 145%, άρα ξέρουμε ότι θα πέσουν».

Ο Τραμπ κατά την ανακοίνωση της εμπορικής συμφωνία με τη Βρετανία, επεσήμανε μάλιστα ότι αναμένει η συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών το Σαββατοκύριακο να εξελιχθεί σε φιλικό επίπεδο, ενώ ανέφερε ότι είναι πιθανή μία συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ σύντομα.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένει να υπάρξουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για το εμπόριο μέσα στο Σαββατοκύριακο και τόνισε ότι οι δασμοί δεν μπορούν να αυξηθούν περισσότερο από το 145%.

«Δεν μπορείς να πας πιο πάνω. Είναι ήδη στο 145%, άρα ξέρουμε ότι θα πέσουν», τόνισε ο Τραμπ. «Νομίζω ότι θα είναι μια πολύ φιλική συνάντηση. Ανυπομονούν να το κάνουν με έναν κομψό τρόπο».

Παράλληλα, ο Τραμπ είχε τονίσει χθες ότι ο βασικός δασμός ύψους 10% που έχει επιβάλει η κυβέρνησή του σχεδόν σε όλες τις χώρες παραμένει σε ισχύ, ακόμη και μετά την ανακοίνωση της πρώτης διμερούς εμπορικής συμφωνίας της κυβέρνησής του την ίδια ημέρα.

ΠηγήCnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα