Σάββατο, 25 Οκτωβρίου, 2025
23.3 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ο Σαρκοζί υποφέρει στη φυλακή: «Οι φυλακισμένοι φωνάζουν και τον απειλούν τη νύχτα»

Πρέπει να διαβάσετε

Παρά τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν μετά την πρώτη νύχτα στη φυλακή La Santé, νέα βίντεο δείχνουν τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, να γίνεται ξανά στόχος συγκρατουμένων του.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν κρατούμενους να φωνάζουν το όνομά του μέσα στη νύχτα, να τον βρίζουν και να τον απειλούν.

Την προηγούμενη μέρα, τρεις κρατούμενοι είχαν τεθεί υπό κράτηση μετά τη διαρροή ενός πρώτου βίντεο, στο οποίο καταγράφηκαν απειλές εναντίον του πρώην προέδρου. Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε ότι κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για απειλές κατά της ζωής του Σαρκοζί, η οποία έχει ανατεθεί στην αστυνομία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ζεράλντ Νταρμανέν, καταδίκασε τα περιστατικά, τονίζοντας ότι η κατάσταση δημιουργεί πραγματικό κίνδυνο για τον κρατούμενο. «Αυτό το βίντεο δείχνει πως υπάρχει κίνδυνος για τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και ότι πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες κράτησής του», δήλωσε, υποσχόμενος αυστηρή αντίδραση: οι εμπλεκόμενοι κρατούμενοι θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστή, κάποιοι θα μεταφερθούν σε πτέρυγα πειθαρχίας και άλλοι σε διαφορετική φυλακή. «Δεν πρόκειται να πάρουμε κανένα ρίσκο», πρόσθεσε.

Παρά τις προειδοποιήσεις της εισαγγελίας για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, ο Νταρμανέν επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί προσωπικά τη φυλακή La Santé για να διαπιστώσει πώς αντιμετωπίζεται ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση στη χώρα για την ασφάλεια των κρατουμένων, ειδικά όταν πρόκειται για πρώην πολιτικούς, και έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα γύρω από την κράτηση του Σαρκοζί.

in_article_2_mobile

Δημοφιλή

Σχετικά άρθρα