Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2025
19.9 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ο Πύρρος Δήμας έβγαλε σε δημοπρασία την Ολυμπιακή Δάδα για καλό σκοπό – αντέδρασε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Πρέπει να διαβάσετε

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξέφρασε τη θέση της για την απόφαση του Πύρρου Δήμα να βγάλει σε δημοπρασία τη Δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο Πύρρος Δήμας πήγε στο “Cash or Trash” την Δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων που κράτησε στο Λονδίνο το 2012, κάτι το οποίο έφερε την αντίδραση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η ΕΟΕ με θέση της τόνισε ότι αυτή η χρήση αντίκειται στις αρχές του Ολυμπιακού Κινήματος.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: “Η χρήση της Ολυμπιακής δάδας για σκοπούς προώθησης, διαφήμισης ή εμπορευματοποίησης, πέραν του ιστορικού και συμβολικού της χαρακτήρα, αντίκειται στις αρχές που διέπουν το Ολυμπιακό Κίνημα”.

Η ΕΟΕ μάλιστα, έστειλε επιστολή στο STAR, ζητώντας να μην υπάρξει ξανά προβολή της Ολυμπιακής Δάδας.

Η Ολυμπιακή Δάδα δημοπρατήθηκε έναντι 10.200 ευρώ, με τον Πύρρο Δήμα να αναφέρει ότι θα διαθέσει τα χρήματα στα Παιδικά Χωριά SOS.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα