Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης για την νέα σχολική χρονιά

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα, και όλοι ελπίζουμε να αποδειχθεί μια νέα δημιουργική περίοδος για τα παιδιά μας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, έχοντας στο πλάι τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς, ρίχνονται στη ¨μάχη¨ της γνώσης, σε μια δύσκολη και απαιτητική εποχή. 

Οι νέοι και οι νέες μας αποτελούν την πιο σταθερή ελπίδα μας για το μέλλον. Γι΄ αυτό οφείλουμε όλοι να ενισχύσουμε τις προσπάθειές τους για να θέσουν και να υπηρετήσουν υψηλούς στόχους.

Η σωστή και πολύπλευρη μόρφωση αποτελεί το ισχυρότερο εφόδιό τους, στην ανοδική πορεία που μπορούν και πρέπει να ακολουθούν.

Η πολιτεία έχει υποχρέωση να διευκολύνει το κάθε βήμα τους, και να τους ενισχύει με όλα τα πρόσφορα μέσα, στη δύσκολη πορεία που έχουν μπροστά τους.

Οι μαθητές μας, και γενικότερα η εκπαιδευτική κοινότητα, γνωρίζουν πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει επωμιστεί πολύ σημαντικές υποχρεώσεις απέναντί τους, και σ’ αυτές ανταποκρίνεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πρέπει να είναι όλοι βέβαιοι ότι οι προσπάθειες όλων των Φορέων της Αυτοδιοίκησης θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, με στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Ευχόμαστε ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς,

Καλή Σχολική Χρονιά! »

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα